onsdag 15 april 2009

Invigningsmiddag


Igår flyttade jag så in i nya lyan, och firade för mig själv med en ekologisk middag! Av råvarorna på bilden blev det en lamkotlettmiddag framför TV:n med svamp- och gräddsås ackompanjerad av råkost. Det är inte ofta som jag tar morot till maten numer, inget att rekommendera ur LCHF-synpunkt, men smaken är frisk och ibland är det trevligt för variationens skull. Och för karotenet! Lamkotletterna är ekologiska och köpta på ICA i NK-huset, bara 99 kr/kg denna veckan, och det är närproducerat dessutom. De har bra ekoerbjudanden varje vecka där nere, kan verkligen rekommendera ett besök dit! (Det är även här du kan handla de underbara mejeriprodukterna från Järna!).

Kryddorna till middagen var enkla:Renée Voltaires underbara ekologiska buljong, fri från socker, transfetter och tillsatser, färsk vitlök samt ekologisk salvia. Första gången jag kryddar med den örten, funkade strålande tillsammans med det andra. Det enda jag saknade egentligen var ett glas rött, får bli nästa gång.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Vilken festmåltid:) Ska köpa god svamp...

    SvaraRadera
  2. Kul att du också tycker så! Blev en smarrig lunchlåda till idag dessutom!

    Svamp är underbart tycker jag, lyxar ibland med portabello eller shiitake om det är ok pris. :)

    SvaraRadera