söndag 19 april 2009

Helgen som snart är över


Denna helg i Göteborg har varit underbart solig. Långpromenad på morgonen (innan frukost) med vovven runt sjön är nästintill standard. Otroligt bra att ha en hund som kickar igång en direkt när man vaknar, utan honom hade jag nog sällan kommit på tanken att ge mig ut en timme kl 8 en lördagsmorgon. ;) Många vackra upplevelser jag gått miste om innan lilla Mir flyttade in till oss alltså!

När jag är i Stockholm på veckorna (där jag jobbar), så är min man kvar med vovven i Göteborg och de många promenader som annars kommer naturligt under dagarna försvinner. Att flytta från Hägersten till Kungsholmen har därför varit ett stort lyft, för nu har jag en perfekt promenix mellan hemmet och jobbet på en trekvart. Hela vackra Norrmälarstrand i morgonsolen, det är underbart!
Det går fortsatt bra att äta LCHF-kost, har ätit low carb sedan slutet av februari, har gått ned 7 kg i vikt och typ 11 cm i midjan. När jag är hemma och ledig så behöver jag äta två gånger om dagen, och när jag jobbar tre gånger. Jag är mätt och nöjd varje dag, har inget sug i kroppen. Mentalt kommer det och går dock; det svider lite att gått igenom en påsk helt utan Anthon Bergs mandelägg, något bland det bästa jag vet. Nu idag testar vi att göra glass här hemma med stevia och hoppas att det blir bra, så att man hittar nya saker att festa till med. Om försöket blir lyckat så kommer receptet här sen!


Helgens höjdare annars var dels en ljuvlig ekologisk Kornblomst från Göteborgs saluhall, och dels vitlöksmarinerad lammstek (naturbeteskött) med ett glas kraftigt rött. Första kralliga rödvinet på länge som inte smakar trägolv, underbart. En slatt i såsen till middagen gjorde succé.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Verkar härligt med promenaderna, annars är jag inte så himla sugen på hund... det blir för uppbundet! Kanon med Stevia-glass, du måste komma med mer info där. Var köper du den tex? Stevian alltså.

  SvaraRadera
 2. men jag fattar inte, varfor kan du inte lata dig ata ett par mandelagg?

  SvaraRadera
 3. @Kattis: Promenaderna är en av de bra sakerna med vovve, bundenheten en negativ såklart. Men, det är som att om man bestämt sig och går in i det frivilligt så blir det mest sk "kärt besvär". Stevian har jag köpt påwww.stevia.se och i blogginlägget ovan finns receptet! :)

  SvaraRadera
 4. @anonym: Känns lite konstigt att svara på anonyma kommentarer, fattar inte riktigt grejjen, men men. Oavsett vem du är, så för mig är det rätt känsligt med socker. jag har svårt att sluta, blir lätt beroende av det. NU har jag sedan feb jobbat bort suget och då känner jag att jag behöver hålla mig strikt sockerfri kansek ett par månader innan jag kan göra "utsvävningar"/undantag, när det är mer stabilt och jag vet var jag har mig.

  SvaraRadera