torsdag 19 mars 2009

Vild gryta

I morse lagade jag lunchlådemat, och det blev superbra. Här kommer ett snabbt recept (tyvärr ingen bild på härligheten):

* Fräs ett paket viltmästarskav (eller vilken skav som helst, det du gillar bäst) i smör
* När det fått färg och en stor del av vätskan försvunnit,släng i 1/2 hackad lök, 1 portabellosvamp, 1 hackad vitlöksklyfta & 1,5 dl strimlad vitkål
* Krydda med ca 1/2 msk av vardera senap och tomatpuré, soya samt salt & peppar
* Fyll på med creme fraiche efter behag

Servera med rädisor, groddar, broccoli, haricot vertes eller liknande grönsaker med lågt kolhydratinnehåll. Receptet räcker till två lunchlådor och är lagat på ett kick!

(Jag är medveten om den höga kolhydrathalten i både senap och tomatpuré. För just mig funkar det dock, eftersom jag håller en så låg nivå i övrigt och använder såpass små mängder i matlagningen för smakvariationens skull.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar