fredag 12 november 2010

Festligt II

Vänner, ytterligare ett litet festrecept från helgens 30-årskalas! Förutom helt ljuvliga små muffins med sötpotatis, hasselnötter, apelsin, muskot, ingefära, toppade med citronmascarpone (kolla in senaste Elle mat & vin, där finns receptet!) så höftade jag fram ett recept på små tryfflat som blev riktigt bra. Otroligt uppskattade, mycket smak av bär och choklad, inte sötsliskiga alls.

75 st ischokladformar:
/ 2 dl svarta vinbär / 1 dl hallon / 2 dl vispgrädde / 75 g rumsvarmt smör / 200-250 g mörk choklad /

Mixa bären (jag hade frysta) med grädden tills dess att du får en slät smoodi. Häll över i en tjockbottnad kastrull, sätt på medelvärme och låt koka upp. Ta av från plattan, bryt i choklad och klicka i smöret, rör om tills smeten är helt jämn, häll över i små formar och ställ kallt.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

  1. Brukar också bjuda på tryfflar på mina kalas, folk blir ju alltid så inmpade...tills man berättar hur enkelt det är att göra. Min favorit är med choklad, grädde och en gnutta smör och honung. Vid servering brukar jag slänga på lite havssalt och olivolja. Jag ska försöka göra ett sånt där paket och skicka iväg..tyvärr fanns ingen inlämning i Malmö. Bra initiativ/information.

    SvaraRadera
  2. Låter fantastiskt gott! Får lov att prova till något stundande adventskalas!

    SvaraRadera
  3. Hej! Vilken sorts choklad använde du? Tror du det duger med blockchoklad eller bör det vara en finare sort med typ 70 % kakao i? Jag måste verkligen prova dessa som verkar så goda. /Inger

    SvaraRadera
  4. Åh vad gott det verkar. Jag måste nog testa själv!

    SvaraRadera
  5. @torsk på lax: mm, bra att ha i olivolja och salt, det finns en så himla god choklad kryddad med just det som jag skaffar när jag har tillfälle och råd, har du sett den?

    @uttran: ja, du kan verkligen variera detta med lla möjliga bär, med kardemumma, hela lingon, kanel med vit choklad istället osv osv!

    @anonym: jag gillar inte att köra med blockchoklad, så det är nog en ren smaksak, för jag gillar hög kakohalt.

    @tant grön & sofie: gör't! :D

    SvaraRadera