torsdag 4 november 2010

Det händer i San Francisco

Idag har jag två korta saker att dela med mig av.1) Om man, som jag igår, glad i hågen, äter ett berg med lyxtårta till middag mitt under en sockerdetox, så händer det grejjer. Förutom att jag var mätt hela eftermiddagen och kvällen, så vaknade jag idag bakis. På riktigt! Jag mår illa, känner mig inte riktigt hemma i mitt eget skinn, lätt yr och utan matlust. Bedrövligt. Och, om sanningen skall fram så är jag oklar över om det var värt det, även om tårtan var väldigt god. Jag förundras över att jag alltid drar åt två håll, ett som är bra för mig, och ett som jag dras till av andra skäl. Nu är det ju i och för sig så att man bara fyller 30 en gång, och det är ju fantastiskt kul att bli bjuden på massa fint av alla arbetskamrater, på det viset var det ju värt det såklart.2) San Francisco, mina drömmars stad. Jag tänker fortfarande på detta underbara ställe minst ett par gånger i veckan. Det var ett par år sedan jag var där nu, med Daniel på 2 veckors bröllopsresa (inlägg och bilder på min gamla rabiatblogg finns här) och långt där inne så när jag en dröm om att någon gång hamna där. Kanske bo en lite längre tid som David & Luise, kanske jobba, kanske slappa runt som lyxhustru i skuggan av min framgångsrike man. Det var i SF jag föll för Whole Foods. Bara en sån sak. Och idag fick jag via ett tips från Annika att Happy Meals har förbjudits i San Francisco. I den form de existerar nu vill säga, med present som belöning/lockbete i kombination med mat som innehåller för lite grönt och för mycket kalorier, salt och kass fett. Jag blir glad när jag ser människor som bara gör och byter riktning. Allt måste inte vara tillåtet, man kan tänka utanför Happy Meal-lådan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Älska San Francisco! Och glöm inte San Francisco Giants!!!! Nu World Champions för första gången. Någonsin!

  SvaraRadera
 2. Sockerbaksmälla! Been there, done that... Jag blir lika fascinerad varje gång. Det är läskigt hur starkt kroppen reagerar på något som är så himla vanligt och finns i större delen av maten idag. Och lite skrämmande också. Grattis i efterskott förresten!, känner du dig vuxen nu? :)

  Nu vill jag också åka till SF, förresten. Men först ska jag lyckas ta mig till Stockholm och gå på Goodstore, hann aldrig dit förra gången. Först Stockholm, sen San Francisco. Lagom takt. ;)

  SvaraRadera
 3. @Patrik: vilken entusiasm du visar, jag gillar det!

  @plommonet: ja, märkligt att man utsätter sig, och som du säger rätt mätkligt att se sin reaktion. Hur mår kroppen då egentligen om jag äter sockwer varje dag? Du, gå till Urban Deli då också, vägg i vägg me Goodstore, för maximal utväxling av ditt Stockholmsbesök! :D

  SvaraRadera
 4. Sån är jag. gillar jag något så gillar jag det.

  SvaraRadera
 5. Åh var det 30! Extra grattis då :) Och välkommen till den ljusa sidan! (ja jag vet inte, men nåt sånt brukar folk säga)

  Och det där med att dras åt två olika håll... jag tror mitt namn står som definition i uppslagsboken.

  SvaraRadera
 6. @greenie: skönt att man inte är ensam om skiten!

  SvaraRadera