onsdag 3 november 2010

Hösttentamen

Iiih. Tentadagen är här. Igår var prokrastineringen total. Jag gick omkring här och skrubbade golvbrunnen i badrummet skinande ren, köpte blommor som jag planterade om, rastade hunden, lagade mat, rabblade skuldebrevslagen och köprätt. Och allt landade plötsligt i magen och kändes bra.

Förra gången jag skrev en juridiktenta såg det ut såhär, det var mitt i smällkalla vintern och jag hade hittat en helt ljuvlig persika i butiken:Idag ser det inte ut så, även om jag blir enormt läskad av min egen bild på kanske en av mina godaste sallader någonsin. Jag har istället med mig en låda full av grymma bär, toppade med vaniljpulver och tjock turkisk yoghurt. Blåbär, hallon, fläderbär och vinbär, lika spänd nu som då. Önska mig lycka till!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

 1. Trallalala la laa.... Med en enkel tulipan uppå bemärkelseda'n, jag har den äran, jag har den äran att gratulera... (sen kan jag inte mer på den). Grattis på din dag!

  Lycka till med tentan och hoppas du får fira och ha en riktigt god och skön kväll!

  Krams

  SvaraRadera
 2. fyller du år idag!? grattis i så fall! :)
  lycka till på tentan också! du klarar den säkert galant! :)
  kram

  SvaraRadera
 3. Ja grattis på födelsedagen, Mikkan. Den här tentan tar du!

  SvaraRadera
 4. Fläderbär? Kan man äta fläderbär? Vaddå, färska eller torkade eller hur?

  SvaraRadera
 5. Lycka till - det kommer att gå galant!

  SvaraRadera
 6. Lycka till! Kommer ihag den hemska kanslan infor tentorna, och den skona kanslan efterat. Det kommer att ga jattebra!

  SvaraRadera
 7. Oh my! Vacker mat både på foto och i dagens matlåda tror jag.

  Lycka till, och grattis kanske?

  SvaraRadera
 8. @Åsa: tack söta! Jag hade en superflott födelsedag och tentan gick riktigt bra faktiskt!

  @Molly: japp igår var det the big 30!

  @Anna B: ja,. det gjorde jag faktiskt, sjukt nöjd efter all pre-tenta-vånda.

  @Plommonet: alltså, jag tänker att man kan. Kan man inte? Har googlat men inte hittat nåt hinder frö att äta dem råa, man gör ju saft på dem tänkte jag? Goda och fetefyllda med antioxidanter är de ju iaf! Jag fryser in hela klasar direkt och repar av de bär jag vill ha sen bara!

  @Silver: thanks för supporten. Fick lyckosamt nog frågor på de bitar av AvtL och ABL som jag kan allra bäst - bara en sån sak!

  @matarkivet: ofta brukar jag tycka att det är tortyr rätt igenom att skriva tenta, men denna gång kändes det lättare, det var roligt och jag fick tid över! :)

  @eanie: ja, visst är det nåt med mat som är blodröd och lila? Lila morötter och mangold är en favorit under det kapitlet. Och tack för gratulationerna! :)

  SvaraRadera
 9. Nej, jag vet inte, jag tror bara att jag aldrig hört om någon som gjort det. Saft vet jag ju att det går att göra, jag sträckte bara inte ut mina tankar till att det skulle gå att äta bären på direkten. :) Skoj! Vad smakar dem? :)

  SvaraRadera
 10. @Plommonet: hm, ja du, som lite surare blåbär, typ, inte så mycket fläder, som man kanske först kan tro!

  SvaraRadera