torsdag 25 november 2010

Kortis

Återigen, kära läsare. Även om det är tyst här så händer det grejjer i hemmet, jag hinner bara inte med att dokumentera allt för tillfället. Det viktigaste projektet är den låda jag jobbar på som en barnfamilj i något annat land kommer få genom Hoppets stjärna. Det är inlämning i Stockholm på lördag och söndag i Hägersten (Hoppets Stjärna har bra deal med bussgods annars, om man skriver ut en särskild talong), och flera på jobbet har hakat på insamlingen och sätter ihop lådor med raggsockor, konserver och hårda karameller till pensionärerna; kläder, spagetti, choklad och leksaker till barnhemmen.

I min låda finns tonfisk, salami, torkad frukt, kryddor, nötter, trollvantar, kritor, tvål, tandborstar, ris, joskoncentrat, värmeljus, julpynt och mycket mycket mer.

Du kan verkligen göra skillnad! Kanske har du massa kläder över efter att barnen var små, eller kan ta ett par hundra och köpa mat till någon som behöver det, lite strumpor och halsduk på stadium och skriva ett vackert julkort? Det blir jul a la Karl Bertil Jonsson, något som vi alla behöver se ännu mer av.

2 kommentarer:

  1. Jag har skickat en Lettlands-låda via Hoppets Stjärna i slutet av november med bussgods - det kostade bara 88 kr och då vägde också lådan prick 20 kg så det var ett mkt bra pris. Känns som en bra sak att bidra med, helst så här i juletid.

    SvaraRadera
  2. @Veronica: underbart att höra! Vi var ett stort gäng på jobbet som lade ihop och det blev säkert 20 lådor i slutändan. Fin tradition att hålla fast vid.

    SvaraRadera