onsdag 10 november 2010

Matbloggare, förenen eder!

Genom en god vän trillade jag på Hoppets Stjärna och deras julpaketprojekt helt nyligen. De sänder paket inför julen till familjer i olika länder, och det träffade helt i hjärtat. Hoppets stjärna kan packa paket åt en om man vill, men jag drar mig till minnes den stora glädjen i att packa ett paket åt en annan människa i världen då på 90-talet när jag hjälpte min mamma med ett kvinnopaket just efter Bosnienkriget. Tror det var kvinna till kvinna som faciliterade det hela då. Vi lade ned små saker till barnen, mat, bindor, godis, ljus, preventivmedel, strumpbyxor. Tankarna snurrade igång, vad behöver man när man förlorat kanske allt man haft - och vad skulle man vilja ha som kanske inte är det allra nödvändigaste? Jag skall sätta ihop mitt allra finaste paket till någon annan människa (tips på vad som behövs här!).Är du på? Det vore så grymt om bloggosfären satte igång med en lavin av paket, vore så roligt att dela med er vad ni lägger i era, och så skiter vi tillsammans i allt kommersiellt julkrimskrams och fokuserar på något viktigt när vintern kryper på!

I GÖTEBORG kan du lämna ditt paket här:
Kungstens industriområde
Knipplagatan 8
Kontaktperson: Marie Edelton
070-946 71 71, 031- 29 54 75 (Ring innan)

I STOCKHOLM/HÄGERSTEN är adressen:
Boktryckarvägen 24
Kontaktperson: Åsa Lindholm
tel: 070-449 54 45, 08–562 45 445
lör - sön 27-28/11, 10.00 - 12.00

Fler insamlingspunkter här! Du kan också skicka din egen kartong med bussgods till specialpris. Finns helt enkelt så många olika sätt att få till det, att det inte finns någon ursäkt för att låta bli!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

 1. Låter grymt bra! Jag ska läsa på mer och kolla exakt vad det innebär, men jag är "på"!

  SvaraRadera
 2. Jag är på, och har även övertalat min sons förskola att göra detsamma tillsammans med barnen. :-)

  SvaraRadera
 3. detta har vi gjort några jular, jättebra att du uppmärksammar det :) jag håller med om att det hade varit kul (kanske fel uttryck, men du förstår nog vad jag menar) om alla bloggare plockade ihop en varsin kartong/låda.

  hoppas att allt är bra med dig i snökaoset?
  kram

  SvaraRadera
 4. Du är så bra. Vilken fin idé! Jag är med!

  SvaraRadera
 5. @annika: vi kan köra dit grjejer ihop kanske, Stureby express? :))

  @pethra: gud så underbart, verkligen en winwin-grej, förskolebarnen kommer ha ett minne för livet!

  @molly: jag tänker mig en nätlavin, där alla bara går samman och skickar ett paket, så många familjer som skulle glädjas över insatsen!

  @tina: hurra, efter din rosabandskampanj så vet vi ju att mycket gott kan hända i matbloggosfären!

  SvaraRadera
 6. aha, vad smart då är jag gärna med :)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är en fantastiskt bra idé, Mikkan, och är gärna med. Närmaste inlämningsställe är nog Höör för min del. Synd att du var krasslig i fredags...

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset! Jag har också skickat "kvinna-till-kvinna" paket tidigare men på senare år har jag inte haft ngt bra alternativ för just hjälppaket så då har det blivit en slant till Cancerfonden, Hjärt- och lungfonden och liknande.

  Dom gör såklart också bra saker men att få packa ett paket och skicka iväg och veta att det kommer fram och sprider julglädje hos en familj som har det svårt känns faktiskt extra bra så här i juletid.

  jag skickade ner mitt paket i tisdags med bussgods och det kostade bara 88 kr att skicka en full bananlåda (vägde precis 20 kg = maxvikt) med mat, godsaker och lite julprylar.

  Hälsningar/Veronica

  SvaraRadera
 9. Vi på Kvinna till Kvinna skickar inte längre paket till kvinnorna i Bosnien, men kvinnor runt om i världen behöver fortfarande stöd. Du kan ge bort en fin julklapp här:
  www.kvinnatillkvinna.se/julklapp

  Ditt bidrag går till kvinnor i konfliktländer som:
  - driver kvinnojourer och skyddade boenden
  - ökar kunskapen om våld mot kvinnor
  - arbetar förebyggande mot trafficking och andra former av sexuellt våld

  /hälsningar Emma Hernborg, Kvinna till Kvinna

  SvaraRadera
 10. @molly: hoppas du fick ihop ett fint paket i julas! Om inte kommer ny chans i maj då det är dax att packa mors dags-paket för hoppets stjärna! :D

  @veronica: hurra, duär en inspiration för oss andra!

  @emma: å, finfrämmat från kvinna till kvinna här, man tackar! :D tack för det braiga tipset, ni gör ett så sjukt bra jobb!

  SvaraRadera