torsdag 30 september 2010

Min trattsoppa

...och just det ja, vad åt jag till surdegsbrödet? En helt underbar höstsoppa som jag inte hunnit teckna ned förrän nu. Löjligt enkelt att laga flott och intressant mat, skall ni få se!4 portioner
/ 1 palsternacka / 5+2 dl vatten / 2 dl grädde / 3-4 dl hackade trattkantareller / 1 msk buljongpulver / salt&peppar / worshestershiresås /

Skär skalad palsternacka i små bitar. Koka upp 5 dl vatten med buljong och släng i palsternacksbitarna. Koka dem mjuka, och mixa hela rasket till en puré. Häll över purén till en kastrull, använd de sista 2 dl av vattnet för att skölja ur mixerkärlet så att allt gott kommer med!

Tillsätt grädden och hackad svamp och låt bubbla ihop. Krydda med lite salt och peppar och några stänk worshestershiresås. Efter 10 minuter är det klart, och du har en lyxig och len soppa på palsternacka - som ju är smakbästis med trattkantarellen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

  1. Enkelt och helt underbart. Har du plockat svampen själv?
    Btw har också ett havrebröd i ugnen nu. Har kommit igång med brödbakandet efter sommarens uppehåll.

    SvaraRadera
  2. Trattisar är ju så goda, tyvärr har jag inte hittat några här i våran skog, bara vanliga men det är ju inte fy skam det heller ;-)

    SvaraRadera
  3. Fint! Palsternacka + trattis= kärlek!

    SvaraRadera
  4. Hej! Ser gott ut. Har du några bra tips på hur man använder torkade trattisar? Om jag ska kunna motivera att vi plockar fler borde jag använde förra årets och förrförra årets först...

    PS Bloggar själv om mat. Titta gärna in på min blogg.

    http://fyrtiominus.blogspot.com/

    SvaraRadera
  5. Inte ätit en enda trattis ännu. Skärpning!!!

    SvaraRadera
  6. Hej
    Palsternacka har jag inte tänkt på ihop med trattisar. Får kanske tänka om nu när jag har ett antal liter svamp på tork.

    SvaraRadera
  7. Åååååååååååååååå vad gott!

    SvaraRadera
  8. sv: jag håller med om att urban deli är en underbar butik. har inte testat deras mat, men ska se till att göra det vid nästa besök :)

    allt bra med dig? mkt att göra ioch med juridikstudierna? :)

    ta hand om dig och så får du ha en underbar kommande vecka :) kramkram

    SvaraRadera
  9. Har själv inte plockat några trattisar i år men ser fram emot en torkad leverans inom snar framtid. Och visst kan man göra soppa med torkade trattisar! Lite annan smak än med färskingarna och man ska inte använda lika stor mängd torkade som färska. Jag önskar att jag hade en binge färskingar så att jag kunde testa ditt recept för det låter ju hur gott som helst!

    SvaraRadera
  10. Blev toklycklig i helgen över att hitta nåt hekto trattisar som skramlade i botten på den optimistiska stora papperskassen jag hade med mig ut i skogen :) Stekte med smör och åt upp, men ska absolut testa palstertrattsoppan nästa gång, låter jättegott! /Krista

    SvaraRadera