Måndag idag, och alla springer ut på äventyr. Jobb, skola, föreningsmöten och tandläkartider. Bråttom bråttom, och ingen måltidsplanering. Måndagar är oftast svårast tycker jag, man har helgprylar i kylen som inte riktigt matchar tempot som veckodagarna för med sig. Min rekommendation idag är att trolla med lax i ugnen. På en halvtimme har du en ljuvlig middag, check this out!
4 portioner/ 500g lax i hel bit eller kotletter / 300g fryst eller färsk bladspenat / 2-3 dl grädde / 150g fetaost / 1-2 klyftor vitlök / 10-15 kalamataoliver (gärna både gröna och svarta) / nymald peppar /

Sprid ut spenat i en ugnsfast form. Skiva fisken i måltidslämpade bitar och lägg ut över spenaten. Smula över feta, riv över vitlök, strila över grädde och mal över med peppar. Tryck ned oliver lite här och där. In i ugnen, 200°C i ca 15 minuter (kika på köttet så att det är klart, fast men inte torrt).
Servera med färska morötter och tärnad tomat. Vi har en vinnare!
Underbart att hitta det här tipset precis idag! Nu ska det lagas lax!
SvaraRaderaSå sant, lax är verkligen en räddare i nöden!
SvaraRaderaHåller med - lax är en räddare. Detta recept ska testas på fredagen... dagens middag är redan på gång, och det finns inte ens lax i frysen, och maken drack precis upp sista grädden (ja... han gör sånt).
SvaraRadera@Fitnesscoachen: hoppas det blev riktigt bra!
SvaraRadera@Tina: supersnabbt och så gott att man inte fattar vad som hände!
@Sofie: jag gillar ditt troll, verkar som en alldeles utmärkt vana. ;)