måndag 6 september 2010

Bråttomlådan

Måndag idag, och alla springer ut på äventyr. Jobb, skola, föreningsmöten och tandläkartider. Bråttom bråttom, och ingen måltidsplanering. Måndagar är oftast svårast tycker jag, man har helgprylar i kylen som inte riktigt matchar tempot som veckodagarna för med sig. Min rekommendation idag är att trolla med lax i ugnen. På en halvtimme har du en ljuvlig middag, check this out!

4 portioner
/ 500g lax i hel bit eller kotletter / 300g fryst eller färsk bladspenat / 2-3 dl grädde / 150g fetaost / 1-2 klyftor vitlök / 10-15 kalamataoliver (gärna både gröna och svarta) / nymald peppar /Sprid ut spenat i en ugnsfast form. Skiva fisken i måltidslämpade bitar och lägg ut över spenaten. Smula över feta, riv över vitlök, strila över grädde och mal över med peppar. Tryck ned oliver lite här och där. In i ugnen, 200°C i ca 15 minuter (kika på köttet så att det är klart, fast men inte torrt).

Servera med färska morötter och tärnad tomat. Vi har en vinnare!

4 kommentarer:

 1. Underbart att hitta det här tipset precis idag! Nu ska det lagas lax!

  SvaraRadera
 2. Så sant, lax är verkligen en räddare i nöden!

  SvaraRadera
 3. Håller med - lax är en räddare. Detta recept ska testas på fredagen... dagens middag är redan på gång, och det finns inte ens lax i frysen, och maken drack precis upp sista grädden (ja... han gör sånt).

  SvaraRadera
 4. @Fitnesscoachen: hoppas det blev riktigt bra!

  @Tina: supersnabbt och så gott att man inte fattar vad som hände!

  @Sofie: jag gillar ditt troll, verkar som en alldeles utmärkt vana. ;)

  SvaraRadera