fredag 29 januari 2010

Supermaten är här för att stanna!

Kom hem sent igår efter en kväll på Pontus (Brunnsgatan). Jag lärde mig mycket jag inte tidigare visste, som hur gudomligt havskräftor smakar med fläsk och rotselleri, eller att den dyraste efterrätten inte alls behöver vara den godaste. Kvällens stora stjärna var något som kallades "lilla desserten" en liten kolapaj som var det närmaste jag kommit perfektion på mycket länge. Inte för söt, inte för rinnig, smälte som smör i munnen. Jag vill inte sträcka mig så långt så att jag rekommenderar stället, det var trots allt tokdyrt att bli mätt där jämfört med mycket annat, men pajen kostade ynka 95:-, som hittat!Nu är det en ny dag, och vi drar så äntligen igång Superfoodbloggen - det har riktigt kliat i fingrarna det senaste! Sara och Jessica är otroligt kreativa och drivna, det lär blir grymt att jobba i team med dem. Jag kommer skriva där ett par gånger i veckan och hoppas att ni hänger på och vill läsa även där!

Tipset inför helgen på samma tema blir att gå till en större matvarubutik och prova frukter och bär du aldrig sett, vars namn du inte kan uttala ens med hjälp av en talpedagog. Det var på så vis jag upptäckte Lichee en gång i tiden t ex (en mycket egen sötsyrlig frukt som enligt en bloggkorrespondent är eldig yang-mat som ger kineserna dålig andedräkt), och det var på så sätt jag nu senast upptäckte den rosa passionsfrukten. Stor, och med smaker av citrus och fläder (den gröna lilla bollen i min hand till höger på bilden ovan).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. ville kolla in superfoodsbloggen, men den sidan ville inte alls fungera..
  Nått knasigt ?

  SvaraRadera
 2. Tror länken ligger fel, jag kunde inte heller klicka.. Vilket roligt projekt!
  Pontusbesöket lät trevligt. Om du någon gång kommer ner åt Skåne-hållet, prova Olof Viktors (eg Jan Hedhs) kolapaj i Glemminge. Den blir man nästan religiös av. Hra inte hittat receptet så det är nog lite hyssj.
  Trevlig helg, Mikaela!!

  SvaraRadera
 3. Intressant ang mat, Är novis och mycket okunnig om superfood mm, men jag blev så nyfiken på din tröja, du bär så snyggt, vad står det på den ;-)?

  SvaraRadera
 4. Tokigt att länken blev fel, nu har jag korrigerat i texten, och ni får den här också! http://www.superfoodpasvenska.se/

  SvaraRadera
 5. Mikkan, det är fortfarande anslutningsfel på sidan. Har både försökt googla mig in samt skrivit in länken. Märkligt...

  SvaraRadera