torsdag 21 januari 2010

Tips värda namnet

Gångerna då jag blivit lovad bra och hälsosam mat i diverse tidningar och sedan blivit besviken är oräkneliga. I senaste SATS Magasin som kom hem i lådan t ex så tipsar man där om bra frukostar, och jag blir lite sne när man tipsar om sötade yoghurtar i smoothies. Inte för att lite sötad yoghurt är hela världen, det är bara inget att hänga i julgranen. Att äta sötade produkter verkar folk fatta alldeles utmärkt själva, tipset kanske skall vara att hitta på andra saker istället tänker jag?

SvD har en kost- och träningssajt jag ofta kollar till och nu hade de häromdagen lagt ut en artikel om hälsosam mat som för en gång skull verkar lyckas hålla flera saker i åtanke samtidigt: low carb/kolhydratkällor med bra GI-värde, inget raffinerat socker, antioxidanttänk, superfoods OCH nytänkade matglädje, färgglad kreativitet som smittar av sig. Jag blir så lycklig! Smoothie med massa bladpersilja, eller exotisk frukt i salladen och björnbär i dressingen och müsli på nötter med nypon. Det mina vänner, det ger lite hopp om livet!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. skönt! då kan vi fortsätta leva lite till! :)

  SvaraRadera
 2. @Sara: japp, glädjande besked, inte sant? ;)

  SvaraRadera
 3. hej!
  ja, bovete crunch är bra gott det :p
  mesquitepulver kan verkligen rekommenderas, jag använder det till allt: på gröt, i smoothies, på fil/yoghurt, i bak m.m. det är så gott :)

  du får ha en bra fredag och helg! kram

  SvaraRadera
 4. Kikade på länken, gjorde slag i saken och prövade den gröna morgondrinken som mellis idag. Rekommenderar den varmt (fast jag fuskade och hade ett fikon istället för dadel), verkligen jättegod! :)

  SvaraRadera
 5. Jättefint inlägg och verkligen ett tips värt namnet! :)

  SvaraRadera
 6. @Molly: de har tagit in mequite hos min lokala handlare nu, så jag testar nog i veckan som kommer!

  @Plommonet: jag har också gjort olika varianter hemma nu, med citronmeliss, spenat eller ruccola, och juice istället för soyamjölk som bas. Supernajs med groddari, bra sätt att få i sig mycket grönt!

  @Kristin: en ära att få sånt fint omdöme från dig, tack! :)

  SvaraRadera