söndag 31 januari 2010

Helgen i bilder

Ljuv Mauritz-fika av klassiskt snitt: hembakt ghrahamsbulle med riktigt smör och grevéost. Lemonad sötad med råsocker släcker törsten. Mitt i stans shoppinghets är det alltid en helt gyllene känsla att kunna krypa in här. Klassisk musik, ingen stressad personal. Ljuvliga dofter från kafferosten. Fan, jag kommer sakna Göteborg.Jag köpte mig och min bror fina havskräftor som vi gratinerade till middag. En semla på det, Mumien - Återkomsten och flyttpackning långt in på natten.Underbar frukost. Bacon från saluhallen och äggröra på rätt sätt. Ett enkelt knep som just gjort sig till känna i min värld bjuder på smärre revolution.Tåghaveri av episka proportioner mellan Stockholm och Göteborg i helgen. Att försöka ta sig upp på lördagen var ett smärre skämt. Fast i Herrljunga ett par timmar gjorde jag stan och fick mig den bästa bakfylleburgare med pommes stans mojj hade att erbjuda. Bon Appetit!

(Recept på äggröra och gratinerade kräftor kommer i veckan, vänner!)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Den där kräftan ser bra smarrig ut. Klart du kommer sakna Göteborg.... :-(

  SvaraRadera
 2. Mauritz! Många goda koppar kaffe har intagits där. Ett underbart ställe. Och de där perfekta rågbullarna hade jag glömt av. Ska nog ta mig dit när jag kommer ned till Gbg nästa gång.

  SvaraRadera
 3. @martina: recept kommer i veckan, busenkelt. Får komma på besök ofta helt enkelt!

  @Annika: bästa stället i stan om du frågar mig, helt unikt plejs!

  SvaraRadera
 4. hej mikkan!
  tack för ditt mejl :) jättesnällt av dig att ta dig tid och svara på mina frågor om whippets. jag ska avvakta med att skaffa en egen men jag har fått erbjudande om att hjälpa till med en, lite som fodervärd så då kan jag ju bekanta mig mer med rasen :)

  du får ha en bra vecka! kram

  SvaraRadera