lördag 16 maj 2009

Näsan över ytan


Emellanåt är mitt jobb otroligt intensivt, och under veckan som gått nu har jag nästintill jobbat dubbel heltid. När man är så urlakad och trött så ligger det nära till hands att äta sämre, känslan av att man inte "orkar" infinner sig. Jag är så glad att jag inte föll för frestelserna, för om det är något som kan sänka en redan trött kropp så är det ju blodsockerdippar! Det är det sista man vill lägga på toppen av högen med fysiska och psykiska belastningar. Jag kämpar på och försöker äta bra mellan varven.

Några av mina bästa tips för att klara att bli fast på jobbet, situationer där man inte hinner göra matlådor, jaga bra mat på stan osv är 1) paranötter och 2) makrill i tomatsås. På ett par paranötter står man sig otroligt bra om man är tokhungrig och behöver köpa sig lite tid, och makrillen är fet och god och kan ersätta en middag om det kniper. Det är givetvis aldrig bra att missa måltider, men ibland är livet inte helt uppstyrt, och detta är ju lätt bättre för just mig än det som annars erbjuds på mitt jobb: bulgurröror, frukt och småkakor.

Jag sitter här vid frukostbordet i Göteborg och börjar känna att jag snart är på banan igen. Laddar inför dagens rep med bandet med en stor kopp starkt kaffe med grädde och en västerbottenomelett med blomkål. För er som vill variera omelettkonceptet (jag själv känner i alla fall behovet eftersom jag äter ett gång ägg till frukost varje dag) så kan jag verkligen rekommendera tunna skivor av broccoli eller blomkål, blir underbart och ger stor mättnad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Vad duktig du är! Jag äter lite vad som situaionen kräver, kanske "skyller" jag till och med på situationen! Jag spelade golf i tisdags, vi åkte ut vid halv fyra. Jag hade ätit lunch vid 12 och jag hade förberett 4 stekta ägg att ha med ut på banan. Jag glömde dem i kylen på jobbet och fick istället ta vad jag kunde få av medspelarna: lite knäckemacka, en banan, några cashewnötter och en chokladbit. Men annars hade jag inte klarat mig, jag var inte hemma förrens 10...

    SvaraRadera
  2. Tack Kattis! Jag använder också lätt situationen som förevändning för att äta extra dåligt. Nu igår kväll kändes det väldigt nära till hands att ta hand om den vaniljglass + noisettesås på tub som står här och "förfars", men risken är ju verkligen stor att det blir en pissvecka nu som kommer om jag öppnar sockerporten och skapar suget, och då blir det ju fullkomligt outhärdligt att jobba hårt. Måste hålla ut känner jag eftersom att jag inte har "råd" i tid och ork att må dåligt som jag ju gör efter godis och bröd.

    Inte lätt det där som du beskriver, när man ändå tänkt till och förberett sig, tycker ändå det lät bra det du fick ihop, nöden har ingen lag. ;)

    SvaraRadera