fredag 29 maj 2009

Gudagott

Räkor och avocado till frukost är helt underbart! Jag brukar alltid se till att köpa hem omogna avocados när jag hittar bra pris och sedan låter jag dem mogna i olika takt, några ute på köksbänken, några i kylen. Avocado är grym mat: näringsrikt, fett, lågt i kolhydrat, jag äter det gärna dagligen.

I Göteborg har vi förmånen att kunna handla färska räkor till bra pris, men också nyfrysta räkor till ännu bättre pris. Det är kanon att kunna köpa räkor som blev frysta igår för 70-80 kr/kg, det är jag glad för en morgon som denna.

En lowcarb-frukost måste uppenbarligen inte se ut på ett visst sätt, det måste inte vara bacon med smör a la Skaldeman, man tjänar på att tänka lite utanför lådan.

Andra inspirerade frukostmakare: Anna, Kattis och Raringen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Hej sjuklingen,

  Allt du äter/lagar ser verkligen fantastiskt gott ut. Skulle dock aldrig klara mig utan min havregrynsgröt...åtminstonde 3 dagar i veckan :o)

  Krya på dig så kör vi järnet nästa vecka!

  SvaraRadera
 2. Antar att du har en perfekt ekvation going for you Lovisa, kraftpaket som du är. Så, du skall nog behålla havregrynsgröten. :)

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket!
  Himla lyxig frukost du käkar! Nästan så jag blir avis. En annan försöker trycka i sig en banan i bilen på väg till jobbet! (=

  SvaraRadera
 4. Håller med till fullo.. behöver inte alls vara ägg och bacom.. Själv glömmer jag lätt bort avocado. Tackar för påminnelsen. :-)

  SvaraRadera
 5. Hoppas min blogg kommer till nytta! Här kommer jag definitivt titta in fler gånger :)
  Och 10kg, bra jobbat!

  Åh, färska räkor till frukost... tusan att man bor på östkusten!:)
  Kram milla

  SvaraRadera
 6. Kul att ni kikat in, alla! Lyxa vidare, lägg en räka på bananen Labbas så skall du se att vardagen känns flottare! ;-p

  SvaraRadera