fredag 4 december 2009

Mikkans melonsoppa

Mina små smaklabbsförsök därhemma (del I, II och III) resulterade tillslut i att följande soppa korades till en riktig vinnare i mina ögon:Dessertsoppa som räcker till 4 personer.

/ 2 dl vispgrädde / en tredjedels vaniljstång / zest från en liten ekocitron / en nätmelon / ett par cm färsk ingefära / 2 päron / citronsaft

Blanda först vispgrädde med frön från 1/3 vaniljstång och zest från en lite citron. Vispa rätt hårt och låt stå kallt en stund.

Karva ut köttet från en mindre nätmelon, kör ned i blender eller mixer till du har en helt slät och fluffig vätska. Riv ett par cm färsk ingefära fint, blanda ut i melonbasen.

Just innan servering kör du två päron i en råsaftcentrifug. Skvätt i lite citron för att få den att hålla färgen och blanda med melonen.

Servera omedelbart!

Andra snygga soppor som Mikkan gjort: knallgrön rawfoodsoppa, Kinesisk förkylningssoppa och bästa tofusoppan .

[Edit: den faktiska vinnaren av tävlingen kan ni läsa om här, visst verkar det som en grym anrättning?]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Måste säga att det verkligen låter spännande med melonsoppa! Det måste jag prova :) Funkar det med vilken melon som helst eller skall jag köra med nätmelon?

  SvaraRadera
 2. Den måste jag testa men vad tusan äe zest?

  SvaraRadera
 3. @Emma: superfin och så himla enkel dessert! Det funkar säkert bra med honungsmelon och canataloupe också, men sämre med vattenmelon som är helt annan i konsistensen. Experimentera och återkom gärna med vad som funkar. :)

  @Birgitta: stort tack!

  @Bums: asbra i rawsammanhnag ju! Zest är rivet skal av citrus, bara det yttersta som bär den där sköna parfymen. Gör underverk!

  SvaraRadera
 4. Det låter väldigt spännande med Melonsoppa! Hur går det med träningen? Cykel på hötorget i dag kl:18:00 kanske? :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. @Åsa: superneklet och mumsigt! Kilade iväg på shape igår jag, missade cyklingen tyvärr men tänkte satsa på Michaels långpass på Odenplan nu på söndag. Hänkar du? :)

  SvaraRadera