torsdag 3 december 2009

Bubbel i labbet III

Smaksession nummer två var en riktig hit! Jag prövade att jobba med svalare frukter som jag förknippar med sommar, fast i kombination med värmande kryddor.

En nätmelon mixades i blender till den var helt ljuvligt slät och puffig, och smakades av med mynta, kardemumma, muskotnöt, vanilj, citronskal och ingefära i olika småskålar. Jag pressade äpplen och päron i råsaftcentrifugen och testade detsamma med dessa juicer. Det är synd att de aldrig håller färgen, för juicen blir verkligen delikat men den bruna tonen kan nog skrämma bort potentiella fans. Har ni några gamla husmorstips på hur man kan undkomma detta kanske?

Själva tillvägagångssättet, att jobba med få råvaror och testa två, nmax tre smaker mot varann har jag blivit tipsad om av en riktig mästerkock, och det känns jättebra. Metodiskt arbete som faktiskt leder någon vart.

Mynta, melon och päron är en riktig smakhöjdare, det kan bli mycket sånt till sommaren. I alla olika blandningar hittade jag dock en annan kombination som blev en vinnare denna gång, inom kort följer receptet på Mikkans ljuvliga melonsoppa (oavsett om den vann Renée Voltaires hjärta eller ej)!Tidigare inlägg i serien: Bubbel i labbet I och II.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Vilket roligt projekt du hållt på med. Hoppas du vinner sopptävlingen.

    /Nina

    SvaraRadera
  2. @Nina: älskar att ha små teman för mig som sätter igång tankarna åt nya håll. Tävlingen vann nån annan men det verkar väldigt välförtjänt så lika glad är jag för det. :)

    SvaraRadera