måndag 18 oktober 2010

Ny vecka

Kära läsare, ny måndag, och med den förhoppningsvis en mindre kylig vecka. Jag sitter här med en stor tallrik av sommarens bär, mandel, turkisk yoghurt och kanel och tänker att föregående veckas försök med veckomatsedel har gått riktigt bra faktiskt! Några rätter blev lite omkastade men i övrigt har det gett mig riktigt bra ramar och bara tvingat mig att extrahandla en enda gång utöver söndagens obligatoriska veckoshopping. Fisk med romsås kommer jag göra fler gånger, så enkelt och smarrigt - rom + créme fraiché + rödlök = sant! - och hel långlagad kotlettrad i ugn var också en riktig hit!

Denna veckan bjuder på flera utmaningar, som planerad mat på stan med vänner och kollegor, middag borta hos en vän en kväll och dessutom mer tid för studier hemma. Det är hemma som det är absolut svårast att inte prokrastinera genom småätande och framförallt att stå emot godissuget - min ärkenemesis. En del av veckoplaneringen handlar också om att uppmärksamma mig själv på om jag har gjort nog med utrymme för mat alla dagar, och om inte: att se till att jag har en plan!

Måndag: Heldagsläsning hemma, jag värmer lite broccolisoppa med ädelost till lunch och äter ännu en middag på Marie Laveau (lowcarb går alldeles utmärkt på ett sådant ställe där man beställer proteinet för sig och sedan väljer tillbehören själv!).
Tisdag: En kall tomatsallad med mozzarella och pesto i farten till lunch, överraskningsmiddag hemma hos en god vän till kvällen.
Onsdag: Asiatisk lunch på East med en kollega, hemma lagar jag gula zucciniplättar till middag, snabbt och lätt efter spinningen.
Torsdag: Pluggar hemma hela dagen, gör en omelett med till lunch och chevrebakad lax med spenat i ugn till middag.
Fredag: Caesarsallad på stan med en vän till lunch, räkor och aioli hemma med älskling.
Lördag: Lammfärsbiffar med feta och salvia till middag.
Söndag: Jag tar igen långkoket jag tänkt mig förra söndagen här istället - pulled pork i nya gjutjärnsgrytan med riven cheddar och böndipp!

Vad lagar du i veckan?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

 1. Romsås är så gott, tack för påminnelsen. Jag använder ibland den där vegetariska algrommen-tycker nästan den är godare än den "vanliga" och har för mig att det inte är fler E och sånt i den.
  Pulled pork - varför är jag omgiven av vegetarianer....

  SvaraRadera
 2. precis A-L-L-T på din veckomeny låter sjukt gott! och jag lovar, det inte inte bara för att det är dags för lunch nu :)

  SvaraRadera
 3. "chevrebakad lax med spenat i ugn till middag." Receptet på den tack! Den lät som en dröm! :)

  SvaraRadera
 4. Låter smarrigt... hjläp! jag skulle aldrig kunna planera en hel veckas mat...

  SvaraRadera
 5. Vi gör oxå alltid veckomeny, det underlättar så ofantligt! Men vi är inte stelbenta och tvungna att leva helt slaviskt efter den, ändrar oss gärna om vi inte känner för det vi planerat just den dagen.
  Pulled pork ska vi genast ta en närmare titt på!

  SvaraRadera
 6. @torsk på lax: du, den där tångkaviaren är riktigt god, skall köra på den nästa gång!

  @Maria: en matporrare tar man på allvar. Du hade helt rätt än så länge, dessutom! :D

  @Lolita: här finns det, ljuvligt! http://njutmaten.blogspot.com/2009/11/chocolate-is-what-dreams-are-made-of.html

  @kanjagkandu: just nu känns det kul, för det är på helgen jag har inspiration inte på veckorna, så jag planerar och handlar på söndagen med stor framgång. Särskilt när jag håller i tyglarna nu så känns det ju lite viktigt...

  @håkan&anki: pulled pork är efter matälskarlisas recept, det är vekrligen guld, särskilt med den böndipp med kakao och chili som jag också länkar till i inlägget, kombinationen är helt gyllene. Riv lite cheddar över och du är i himmelen!

  Jag jobbar också så med veckomenyn nu, det blir ju knasigt annars, mest en hjälp att ha lite koll, ha rätt grejjer hemma och sådär.

  SvaraRadera