torsdag 21 oktober 2010

Soppan till mamman

Nu är det dags för nya sopprecept, jag är på g med värmande höstmat på tallriken och just nu är jag väldigt inne på broccoli och blomkål. Såhär gör du en enkel broccolisoppa som är riktigt smarrig:/ 2 buketter broccoli / 1-1,2 l vatten / 1 msk lantbuljongpulver / 1-2 tsk fond / 2-3 nävar svamp / 2-3 dl créme fraiché / salt&peppar / blå- eller grönmögelost /

Koka upp vatten med hackad svamp, fond och buljongpulver, lägg i broccolibuketter (hacka även i stammen!), låt koka mjuka. Mixa soppan med stavmixer eller i blender (i omgångar i sådana fall, jag brukar mixa med mindre vätska och sedan tillsätta så mycket buljong till mixet som jag vill ha i slutändan). Värm på den mixade soppan, rör i créme fraiché och servera med massa smulad ädelost.

Lätt att ta med i termos till skolan, lätt att svänga ihop när man får oväntat besök, lätt att bli varm och glad av. Minusgraderna är över oss, brrr!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Mm, det hørstes godt ut. Kanskje jeg skulle lage det, vi har en haug med kantarell i kjøleskapet.

  SvaraRadera
 2. Det hørstes godt ut, kanskje jeg skulle lage det. Vi har en haug med kantarell i kjøleskapet.

  SvaraRadera
 3. Prinsessan Leia, va flott! Soppa kills just nu, om du frågar mig

  SvaraRadera
 4. Bjuder på en soppa tillbaka som ska göras i helgen:
  Koka upp 1 lit. vatten med 2 grönsaksbuljong.Skala o riv 2 morötter, 1/4 rotselleri 1 palsternacka 3potatisar. Koka mjuka i buljongen.Mixa allt slätt o rör ner 100 gr Kavli kantarellost. Smaka av med salt o peppar.Klart! Hoppas det smakar. EVA.

  SvaraRadera
 5. @kathleen: ja, det är en underbar kombination!

  @torskpålax:hurra, någon nappade på referensen! :D

  @stefan: åh, tackar tackar! :)

  SvaraRadera