4 portioner
/ Ca 700 g benfri kotlett i hel bit / 2 klyftor vitlök / 6 enbär / 1 msk dijonsenap / 1,5 dl rött vin / lite olivolja / salt&peppar /
Söätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en ugnsfast form och skär skåror i köttet. Där i trycker du i enbär och skivad vitlök. Rör ut dijon i rödvinet och häll över det hela. salta, peppra och drizzla lite olja över. In i mitten av ugnen i ett par timmar, gärna med köttermometer så att du ser att det nått den kritiska gränsen på 70° (läs gärna här om innertemperatur vid olika tillagningstemperatur) innan du tar ut formen. Jag lät min kreation stå i ugnen i 3 timmar och lät det dessutom vila 1 timme innan servering.
Läs även andra bloggares åsikter om Juridik, Höst, Slow food, LCHF
Jo men, det blev man ju minst sagt rätt sugen på att prova...
SvaraRaderaCivilrätt A hette det på min tid - associationsrätt - lycka till med plugget!
SvaraRadera@Håkan&Anki: gör't, sjukt enkelt och ovanligt gott!
SvaraRadera@Silver: numer är assiciationsrätt en helt egen kurs, och civilrätt A handlar om familj- och arbetsrätt. Coming up, just efter den stundande JIK-tentan!