torsdag 6 maj 2010

Coctaildrömmar

Gå direkt till receptet.Nu mitt i all våryra och den stora primörfesten så kryper en sommarlängtan fram. Jag läser om förra sommarens lata och spralliga dagar i Göteborg, undrar hur det kommer vara med sommar i min nya stad. Ett som är säkert är i alla fall att sommarmaten kommer vara lätt och färgrik. Jag vill att vänner skall dricka coctails i min stora röda soffa och plocka smått och gott från de olika bjudbrickorna. Drinkar på muddlad rabarber och vaniljsockerlag med starkt och bubbel på balkongen. Gaspacho i små shotsglas är helt givet där, alltid.

Soppa till hela hemmafesten:
/ 4-5 hela stora tomater / 1 schalottenlök* / 1 urkärnad röd paprika / 3 stänglar blekselleri / 3 vitlöksklyftor / 1 mogen avocado / saften från en halv citron / några stänk tabasco / 1 dl vatten /

Om du vill göra soppan helt raw, mixa då alla ingredienser som de är till en riktigt slät soppa, späd med mer vatten om du behöver. Skalen på tomaterna burkar bli så finfördelade att de inte märks alls. Om du ändå är ängslig för det, så kan du rita ett kryss med kniven på toppen av varje tomat, doppa ned hastigt i varmt vatten och därefter plocka bort skalet. Soppan blir finfin med hela burktomater också, kanske t o m bättre hävdar vissa!

* Ja, det heter inte Charlottenlök, hur mycket du ändå ihärdar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Haha, ord-besserwisserfasoner när de är som bäst. ;) Apropå sommar i Stockholm - jag ska dit över fredag-lördag nästa vecka, och skulle gärna vilja ha några tips på vad jag borde se till att göra/besöka göra innan jag åker därifrån, sett ut matperspektiv. :) Gärna i vego-anda! :)

  Awesome drinkidé förresten, det passade jättebra eftersom jag ska på återinflyttningfest imorgon. :)

  SvaraRadera
 2. @Plommonet: I like besserwisser a lot! :) Du bara MÅSTE besöka Yogayama vid Östermalmstorg för en munsbit! http://njutmaten.blogspot.com/2009/10/yogamums-med-lackra-lisa.html
  Sen så finns Blueberry lifestyle både på NK-husets baksida och vid Stureplan som även det är ett absolut måste, en supersmoodi i farten! http://njutmaten.blogspot.com/2009/04/nuts-about-you.html
  Sen har jag hört att det finns bra rawställen på söder med rå glass t o m! Meen, jag minns inte vad det heter - googla på't går säkert!

  SvaraRadera
 3. låter gott det här :)

  ska du på erica palmcrantz kväll om raw food som hälsa anordnar nästa onsdag? tänkte eftersom du gillar/äter raw food :)

  du får ha en bra helg! kram

  SvaraRadera
 4. Du är toppen, jag ska göra mitt bästa för att hinna med både Yogayama och Blueberry. Tack för tipsen! =D

  SvaraRadera
 5. @Molly: oj, det där hade jag inte alls hört talas om. Låte rju supertrevligt! Tror inte jag har tid på onsdag, men om - hur anmäler jag mig tro?

  @Plommonet: hoppas hoppas du hinner! Jag räknar med Stockholmsblogginlägg sen! :D

  SvaraRadera
 6. Erica Palmcrantz som skrivit två böcker om Raw Food berättar om hur det är att
  ha raw food som livsstil. Hon ger tips på hur du kan komma igång utifrån din nivå.

  Onsdag 19 maj kl 18-21 i tidningen Hälsas lokaler på Hälsingegatan 49, plan 4, Stockholm.

  Pris 450 kr för Hälsas läsare, annars 650 kr. I priset ingår smakprover samt en goodiebag.

  Anmäl dig på info@rawfoodbyerica.se senast 10 maj.

  http://rawfoodbyerica.se

  SvaraRadera
 7. hoppas att du hinner gå, fast du är nog redan väldigt insatt raw food ;)

  tack för en bra blogg :) du får ha en underbar kommande vecka! sov så gott :) kram

  SvaraRadera