måndag 29 mars 2010

Cravings

Gå direkt till receptet.

Efter en god helg går det ofta lite trögt att dra igång en mer hälsosam ny vecka. För egen del så har jag ofta ätit bröd till frukost, lite godis, lite glass och allt det där andra, kanske nån fika ute, bortamiddag, alkohol och en hel del kaffe på det. Måndagen bjuder således ofta på lite extra sötsug. Det känns som en riktigt god idé att möta det halvvägs och äta något smask som inte fortsätter trigga sötsuget men som istället är packat med nyttigheter. Choklad till frukost - ja, varför inte!

Frukostdricka när sötsuget slår till:
/ en liten ekobanan alt halv "vanlig" / en msk kokos / en msk kallpressad kokosolja / 2 msk kakao (nibs eller pulver) / 1 tsk agavesirap eller honung / 2 dl nöt-, soya- eller animalisk mjölk /

Mixa ordentligt tills allt är blandat och njut med gott samvete. Agave smakar neutralt sött och har ett betydligt lägre GI än annan sötning, den mer platstagande honungen är bakteriedödande och tre gånger så effektiv sötning som socker, kokos är riktig superfood med otroligt nyttiga fetter som din kropp behöver, kakao är rikt på mineraler och riktigt antioxidant och bananen är en ört rik framförallt B-vitamin.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Ja, men visst är det störigt, att man bara blir mer sugen av att äta sött, egentligen borde ju kroppen vara nöjd då. Men icke- mycket vill ha mer! :)

  SvaraRadera
 2. @fitnesscoachen: tyvärr är det ju så socker funkar. Rätt kraftfull påverkan på kroppen, egentligen, man har så svårt att stå emot.

  SvaraRadera
 3. wow, önskar jag hade en sådan klockan kvart över sex när jag gick upp i morse!

  SvaraRadera
 4. @Charlotta: jodu, det gör en glad för hela dan! :)

  SvaraRadera
 5. Måndag, Bring it on! För er alla med sötsug och som dessutom är dåliga på att äta frukost. Testa att blanda 2 delar dadelsirap + 1 del tahina (sesampasta) x 1 skiva sesambröd = 100% energi. Om man någon gång ska äta sötsaker så är det väl ändå på morgonen!?

  SvaraRadera
 6. @Smakverkstan: sanslöst mycket energi, sesam är grymt tycker jag! Gör du eget sesambröd?

  SvaraRadera
 7. Tyvärr är jag alldeles för lat. Eftersom jag har de bästa kameltungorna (avlånga platta sesambröd) på armlängds avstånd här kring Möllevångstorget så är det inget jag gör själv.
  /Linda

  SvaraRadera
 8. @Linda: åh, jag vill OCKSÅ ha Möllan runt husknuten...

  SvaraRadera