torsdag 18 mars 2010

Got milk?

Gå direkt till receptet.

Igår kväll prövade jag något nytt. Jag plockade upp min lilla vita, rattade in Bumsbloggen och letade fram instruktionsvideon för mandelmjölkstillverkning. Känns fantastiskt att få en sådan fin skola i nötmjölkstillverkning, tack och bock!

Så, för alla er som undrar hur man gör sin egen mandelmjölk, kolla in klippet nedan! Jag satsade på den mest ambitiösa mjölkversionen, den där mandlarna legat i blöt i nästan ett dygn och där skalen slingrats av innan mixning. Jag använde min nya nötpåse som jag köpte häromveckan och blev sjukt nöjd med resultatet. Tidigare har jag försökt mig på att göra cashewmjölk med en sil och en sämre mixer, och det blev bedrövligt faktiskt, nu när jag har något att jämföra med (minns att jag var rätt nöjd då när det begav sig trots allt).

Du kanske undrar vad man skall ha det till? Vissa (som Bums i klippet t ex) gillar att dricka det. Jag själv tycker att smaken är lite tunnare än mjölk och det fyller inte riktigt någon funktion i mitt liv att dricka ett stort glas bara sådär - det gör jag ju inte med vanlig mjölk. Däremot att ha i smoothies som vätska istället för mejeriprodukter känns ju sjukt fräscht, eller att blanda med mitt hampaproteinpulver efter träning kanske? Om en flaska ligger i träningsväskan så lär ju inte det bli dåligt på samma vis som en flaska komjölk riskerar. Laktosintoleranda syrran lär ju blir glad också nästa gång hon kommer på besök.

/Tjipp från Tant Pyssel

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Mandelmjölk med krossad is! Mums, mums, mums!!!

  SvaraRadera
 2. MMmmmmmandelmjölk... så goooooott

  SvaraRadera
 3. @Kristin: ah, du tänker så, lite mer drinkstuket - varför inte säger jag! :)

  @Bums: snacka om, kungligt undervisat också!

  SvaraRadera
 4. Jo, på en resa till Mallorca för, oj, 14 år sedan drack jag mandelmjölk, den såldes ur en liten kiosk på hjul, kyld med massor av krossad is. Ett av mina absolut bästa smakminnen!

  Men det skulle nog funka bra med lite Disaronno i...

  SvaraRadera
 5. @kristin: låter inte helt fel! :D

  SvaraRadera