Jag är hemma igen, och hoppas att jag inte behöver röra mer på mig på ett tag nu. Kan inte fatta hur jag pallade att veckopendla Bryssel-Göteborg via flyg i ett helt år - är trött bara efter att ha åkt flygplan 4 gånger de senaste veckorna. Man kan vänja sig vid allt, men man glömmer också snabbt. Kitzbühel i Tirol var vackert och gnistrande och bjöd konstant på schnitzel, öl till lunch och apfelstrudel till dessert. Klyschigt men förbannat gott.
Idag är en sån där uppsamlingsdag. Packa upp, tvätta, svara på mejl, och fixa matlådor. Vad tror ni om det här?3 portioner:
/ en halv falukorvsring / 1 burk passerade tomater / 1 msk ketchup / 1 stor lök / 2 dl skivade champinjoner / 1 msk chipotlepasta / 1 tsk hel spiskummin / 0,5 tsk hel anis / 3 kryddnejlikor alt 1 krm mald dito / salt&peppar / 1 dl grädde / smör till stekning /
Skiva lök, svamp och falukorv (det finns helt tillsatsfri falu numer!). Fräs i smör i typ stor traktörpanna. Rosta samtidigt anis, spiskummin och kryddnejlika i torr panna. Mortla kryddorna och tillsätt i den stora korvpannan. I med chipotle, passerade tomater och ketchup, salta och peppra en smula och låt reducera kanske 10 min. Toppa med fullfet grädde och voila - bästa korvgrytan!
Kryddkombon har jag lärt mig av mästarinnan, dvs Lisa Förare Winbladh på Taffel, den är så sjukt klockren, ni kommer bli knäsvaga! servera med fräsch sallad, kanske med ett berg avocado?Läs även andra bloggares åsikter om Taffel, Vardagsmat, Taffel, Het mat, Österrike, Tyrolen, Yodeladihoo
måndag 7 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack så mycket... ja det kom från hjärtat det kan jag lova! :)
SvaraRadera