tisdag 14 december 2010

Tvärhalt

Helt oväntat har jag gjort ett lappkast i livet, tillfälligt bytt ideologi, dratt ut inredningen och satt in ny. Jag har - wait for it - börjat blandkosta. Just nu kittlar det dödskönt i kistan, och jag cravar framförallt surdeg samt frukt och grönt som aldrig förr. Alltid ett Gateau-bröd hemma helt plötsligt (även om jag är lite putt över att de på påsen rekommenderar folk att lägga brödet i en krustdödande plastpåse, det är ju rätt dålig stil!), granatäpplen, massa massa grönkål, sötpotatis - och med denna nya inspiration kommer också många nya recept!

Först ut är denna enkla sallad. Den bygger i viss mån på den kuliga vinägern, ta något udda som kanske mangobalsamico eller sådär för det där lite piffiga extra:1 portion:
/ 2 nävar späda blad / 100g räkor med skal / 0,5 avocado / 1-2 msk granatäpplekärnor / 1 näve groddar / 1 dl edamamebönor / 2 msk finhackad rödlök / 1 msk kallpressad nötolja, t ex valnöt / 1 msk kallpressad olivolja / 2 tsk flädervinäger /

Dressa de gröna bladen i olja och vinäger, blanda i finhackad lök, tärnad avocado, groddar, edamame (i vissa butiker kan man köpa skalade bönor i frysdisken, i andra ligger de i sina skidor, men måttet här syftar till skalade bönor) och strö över räkorna. Ta en klick majjo vid sidan av om du vill, men det behövs inte. Det här slinker ned med ett leende på läpparna ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

17 kommentarer:

 1. oj oj, vad är det som händer! men omväxling kanske förnöjer? :)

  SvaraRadera
 2. Inte dumt alls.. och visst, plastpåse, bah hallå.. kan ju lika gärna stoppa in brödet i kylen!

  SvaraRadera
 3. Kika gärna in på min blogg och va med i den exklusiva tävlingen :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Jag borde äta mer sallad, så gott det ser ut!

  SvaraRadera
 5. Halloj Mikkan
  Nu får du ju skärpa dig.. vi är ju vana att få regelbundna fixar av dig med inlägg..och nu dröjer det ju flera veckor mellan dem.. får ju svåra abstinensbesvär.
  Hur firar Marska familjen jul? vilka roliga twister på vanliga recept har du?
  Give it to me...
  Stor julkram på dig!

  SvaraRadera
 6. Mmm, sådär ska en sallad se ut. Kul att du hittat inspiration igen...hoppas på att min kommer fram 2011!

  SvaraRadera
 7. Det ar harligt att vara inspirerad :-)

  SvaraRadera
 8. Gott med sallad! Nu vet jag vad det blir till lunch. SALLAD.

  God Fortsättning Mikaela. :)

  SvaraRadera
 9. Jul och nyårshälsningar från fjällen!

  Mer mikkanmat till folket!

  :-D

  SvaraRadera
 10. Hej Mikkan! Var i Sthlm i ett par dagar och kom mig faktiskt iväg till Goodstore den här gången. Förstår inte riktigt hur jag kunde låta bli att ruinera mig där, men det gick på något sätt. :P Hoppas du har det bra på den här sidan året och äter lika god mat som du brukar göra. Ta hand om dig, så hoppas jag på att det droppar ett inlägg här snart igen. :)

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Var du med och skapade bloggen 3 weeks raw? Har den bookmarkad och skulle besöka bloggen, men den verkar ha restriktat besökare...

  SvaraRadera
 12. hej mikkan!
  förstår att studierna tar mkt tid för dig, men jag ville bara önska dig ett bra år 2011 :)
  kram på dig

  SvaraRadera
 13. @träningsglädje: I know, helt otippat, tröttnade bara så fatalt på LCHF, kanske körde jag för hårt?

  @fredrik, haha, ja faktiskt. Blägh!

  @sockersarah: I'm back, efter påtryckningar från folken på IT-vdelningen. ;)

  @Plommonet: hur är det möjligt, jag är alltid bankrutt när jag går därifrån...?

  @Ofelia: hej du, det var faktiskt inte jag utan Fredrika Gullfot som drev den, hon har två löparbloggar också, skriv å fråga vetja! http://gullfot.blogspot.com och http://intothewild.se

  @Molly: tack detsamma! efter terminstentamen nu så är jag lite mer med er andra ute i verkligheten, om vi säger så...! :)

  SvaraRadera