lördag 2 januari 2010

Mikkans bästa 2009

Gott nytt år kära läsare! Jag tänkte starta 2010 med en tillbakablick över några av mina finaste grejjor från köksåret 2009. Detta är värt att spara och ta med sig in i framtiden, tycker jag. Läs och njut!Mina bästa smoothies: blåbär med rå kakao, vinbär och persika, och aprikos med kardemumma.

Ultimata LCHF-guiden om du är ny på området, eller när inspirationen tryter: frukost, mellanmål och middag.

Underbara fisk- och skaldjursrecept: kokosmarinerade heta räkor, sej med kantareller och rosépeppar och gryta på rödspätta och ingefära.

Långkok att minnas: himmelsk marinad i rödvin och kanel, och högrev med pancetta och fikon.

Finaste sopporna: zuccini med ramslök och honung, butternut med muskot och nejlika, sötpotatis med chilipesto, spenatsoppa med wasabi och den milda tofusoppan.

Guckor och tillbehör: zuccinimos, tomatsåsen , klassisk pesto och citronkryddsmör med mandel.

Bästa raw food-maten: grön gaspacho och bovetecrunch.

Grymmaste frukostarna: palsternacksomelett, frasiga mandelvåfflor, keso a la malta med hasselnötter och nyplockade blåbär, Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

  1. Ha en finfin kväll!!

    SvaraRadera
  2. Gott Nytt Matår. Ser fram emot att se fler av liknande läckra saker.
    Lycka till med flytten :)
    Själv flyger jag mot Cypern i morgon. Men stannar bara 6 veckor. Så det blir min typ av Medelhavskost ett tag framöver.

    SvaraRadera
  3. God fortsättning!

    Mandelvåfflorna och spenatsoppan med wasabi osv... Jag blir jättehungrig!

    SvaraRadera
  4. @Hollywood: detsamma!

    @Birgitta: önskas även dig. Hoppas du får det härligt på Cypern!

    @Viktoria: detsamma. Våfflorna lär inte göra dig besviken!

    SvaraRadera