torsdag 8 oktober 2009
Varm från insidan
När det är så kyligt ute som nuförtiden (vart tog min sommar vägen?!), så mår jag så otroligt bra av en varm frukost. Jag står mig dessutom dubbelt så länge på ägg jämfört med yoghurt och bär. Så, just nu är detta min absoluta favorit: omelett med palsternacka och kantarell. Jag fräser några kantareller i bitar, lägger i en liten riven palsternacka. Omelettsmeten blir lagom för mig på 2 ägg och en slatt grädde. Salt och peppar, och gärna lite ost i, kanske västerbotten eller som i mitt fall: ädelost.
Jag serverar med lite ingefärste, kanske äpplejuice, och massor av färg på tallriken. Lite lax, avocado, eller tomater, låt fantasin flöda. Idag hade jag lyckosamt nog lite granatäpple kvar.
Önskar er alla en underbart vacker dag!
Läs även andra bloggares åsikter om LCHF, Höst, Kyla, Omelett, Kantareller, Säsongsmat, Frukost, Lyckönskningar, Low carb
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hoppas att du får en bra helg Mikaela! KRAM
SvaraRaderaÅh, detsamma Åsa, Kram! :)
SvaraRaderaägg ger definitivt bättre mättnad..
SvaraRaderakokar 2 - 3 ägg och äter gulan mosad med smör..hårdkokta alltså..
½ paket bacon till de.. mjumma!
Det här verkade jättegott. Längesen jag åt omelett faktiskt. Det får nog bli nästa helg eller nån vardag kanske för barna är inte så förtjusta i omelett, men jag tyckte det här såg jättegott ut.
SvaraRaderaOmelett är oavkortat det godaste man kan äta :) Vi har det ofta till frukost och då och då även till middag :)
SvaraRadera@Hana_Caena: äggula är ljuvligt, tycker att det är så synd att så många slänger den i soporna pga rädla för fettet. Stor del av äggets protein och dess andra näringsämnen sitter i gulan!
SvaraRadera@Mib: en del barn har svårt för konsistensen har jag förstått, men jag brukar steka på mycket svag värme och bra med smör för att få en helg mjuk och ljus undersida, det kanske går ned lättare då? :)
@Sanna: jag kan äta en om dan i perioder, går ju att variera till tusen!
Tack Mikkan för tipset. Ska prova nån gång :-)
SvaraRaderaMmm, ser toppengott ut! Jättetrevlig blogg du har! :-)
SvaraRadera@Kalasgott: så gullig du är, tusen tack för att du kikade in! :)
SvaraRadera