onsdag 8 juli 2009

Kryddsmör

Jag delar nötter med en kollega i rummet brevid. Hon heter Theresa och är en helt härlig vän. Jag tror jag fått henne att trilla dit totalt på paranötter, såpass att vi inför hösten beslutat oss för att införa en gemensam nötpool som alltid skall vara riktigt fylld. Jag fick med mig en näve skållade mandlar på min färd ned mot Göteborg. Hade hälften kvar i burken när jag väl nådde min destination och gjorde då ett härligt kryddsmör av riktigt smör, finriven mandel, citronzest, färsk basilika samt salt och peppar. Proportionerna höftas verkligen efter tycke och smak, smaka av kontinuerligt är mitt tips. Smaken passar uppenbart bra med fisk, men även lite mer otippat till makens oxfilé.

3 kommentarer:

  1. Vad är citronzest?
    Där är nåt jag har missat.
    Paranötter är bara bäst.. :-)

    SvaraRadera
  2. Det är det yttersta av citronens skal, jag river av det gula lagret som har en särskild parfymsmak över sig.

    SvaraRadera