lördag 1 augusti 2009
Trädgårdsbär till frukost
Till min stora glädje upptäckte jag just att jag har röda vinbär frysta från förra året kvar. Perfekt i en smoothie med persikor och turkisk yoghurt. Hampa- eller linfrön i är alltid fint, bra vegetabiliska fettsyror och märks inte negativt på något vis när mixningen är klar. Snart blir det dags för detta årets självplock av vinbär. Skall se till att samla på mig mer av de svarta då, de är så nyttiga och tar alltid slut så snabbt. Vid akut brist under vintern köper jag påsar med frysta frukostbär från Coop, men självplockat är grymmare för känslan.
Läs även andra bloggares åsikter om Vinbär, Sommarnöje, Bärplockare, Smoothie, Semester, Frukost, LCHF
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det här ska jag visa min svärmor sen som kommer hit och ska plocka vinbär idag alldeles strax. Såg jättegott ut och säkert jättenyttigt tror jag.
SvaraRaderaÄlskar vinbär! Brukar sprida ut dem på en plåt och frysa dem så, så att de styckfryses, innan jag lägger i påse. Då blir det superlätt att bara ta fram en näve till frukosten! :)
SvaraRaderaDu är verkligen en inspiration, Mikkan! Följer din blogg och älskar alla underbara bilder, tips och recept. Fortsätt i samma stil :)
SvaraRadera@Camilla: tack, så himla gulligt av dig, bästa berömmet jag kan då! Kram!
SvaraRaderaHej Mikaela. Visst är det gott med Röda Vinbär!
SvaraRaderaJag tog själv fram en påse i morse..
Det dröjer några veckor till innan de är mogna häruppe i Jämtland. Nu är det blåbärsplockning som gäller.
Att få fylla frysen med egenplockade bär, det kallar jag rikedom :)
Mmm, vinbärssmoothie - det måste jag fixa till frukost i morgon. Tycker du att turkisk yoghurt funkar bäst till smoothien?
SvaraRadera@Birgitta: här är de mogna sen nån vecka, blåbären är på sin peak nu så det gäller att vara ute och plocka på sig! :)
SvaraRadera@Snorkis: detta är min bästa smoothie denna säsong helt klart (förra året körde jag mest råsaftcentrifug, då var favvisen päron, grön nätmelon och mynta, lovely det med!), persika gifter sig så himla bra med vinbär.
Anv bara turkisk nu, körde med arlas helfeta eko innan. Tycker att man behöver späda den turkiska lite, typ bubbelvatten, juice eller (i mitt fall när jag råkör LCHF) grädde.
Röda vinbär är mumsigt men helst ska de ätas direkt från busken :)
SvaraRaderaTack för att Du lämnade kommentar hos mig. Kan vamrt rekommendera att prova det vita Tiger Balsamet vid huvudvärk.. Finns tydligen som plåster också.
// Pernilla