måndag 3 maj 2010

På löpet

Idag pryder jag löpet för GT, och i torsdags var jag Expressens omslagsflicka. Det fick mina bekanta att sätta i halsen. Jag själv hade mer räknat med en spalt i hälsobilagan, snarare än det här stora. Outgrundliga äro kvällstidningarnas vägar.

Varmt välkomna hit hur som helst, alla nya läsare som hittat hit nu. Rubriken på löpet må vara "Rasa i vikt till semestern", men ni som hängt med mig ett tag vet att jag inte tror på bantning som en quickfix, utan på långsiktiga livsförändringar, och på balans i livet. Många skulle må bra av att lägga om sin kost, de har hamnat i ett dåligt spår som är svårt att ta sig ur. Kanske är lågkolhydratkost något för dig då, för hälsan i det långa loppets skull?

När jag själv började så läste jag allt jag kom åt, om hur kroppen och näringsämnen fungerade. Jag började laga mat i samband med det och hittade en metod som passar mig. Den skiljer sig lite från den klassiska LCHF-kosten (som är rätt ny ändå, och gott kan omdefinieras både en och tre gånger enligt min mening), för jag tycker att det är viktigt att fokusera på andra saker än en fettrik kost. Som kvaliteten på maten jag äter, som att välja tillagningssätt som sparar näringsämnen, mycket råkost och vegetabilier. Här hittar du hälsosam njutmat enligt mig, välkommen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

12 kommentarer:

 1. Träningsglädje4 maj 2010 09:02

  snyggo!!

  SvaraRadera
 2. En kompis berättade glatt för mig: "Jag såg Mikkan på en GT, så jag var tvungen att köpa den!" men både hon och jag blev lite besvikna när vi läste artikeln. Lite väl torftigt, tyckte vi, och artikeln fick inte alls fram det som jag tycker kommer fram på bloggen - som du själv skriver, inte bantning som en quickfix och att kvaliteten på maten är viktigt. Hursom! Sjukt bra bild och både kompisen och jag tyckte din skjorta 1. var apsnygg och 2. passade dig ruskigt bra.
  Kort sagt - otippat, men kul. Go girl. ;)

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt, både du o jag är Expressen kändisar... *hehe* vi får köra någon Versus tävling snart... Vad fin du var på bilderna! Ser jättefräsch ut! Grattis kanske man ska säga..

  SvaraRadera
 4. Grattis Mikkan, både till viktnedgång och tidningsartiklarna. Visst är det härligt att kunna äta gott och samtidigt gå ner det som behövs, utan ansträngning :)

  SvaraRadera
 5. Coolt. Då har jag en anledning att köpa tidningen i dag :-)

  SvaraRadera
 6. Fina du! Like dig och din blogg. :D

  SvaraRadera
 7. @Träningsglädje: :) Asch då...

  @Plommonet: när, det var inte mycket som kom med, och efter att jag i intervjun pratat kost och näring i en kvart så kom frågan om hur det är nu med att t ex handla kläder nu och det är klart, det ÄR ju roligare när man faktiskt kan ha något som finns ute i butik, så blev det liksom fokus. Nåja, tycker att det är bra om fler som äter lågkolhydratkost syns, inte bara de som tycker att potatis är ett gift och som är sådär "rabiata". Det finns flera sätt att göra det på, menar jag! (skjortan är en favorit från InWear, så nu modebloggade jag också :)

  @kanjagkandu: hehe, visst är det roligt. battle of the titans - snart i en kvlälstidning nära dig!

  @Birgitta: tack du, även du vet ju om de positiva effekterna!

  @Bums: det var i måndags tyvärr... Men tack för tanken! :)

  @åsa: kram och tack för de fina orden!

  SvaraRadera
 8. Jag har eg aldrig haft problem med vikten - förrän för 1½ år sedan. Mådde periodvis dåligt vilket uppenbarligen fick mig att lägga på ca 12-13 kg som inte borde vara där. Blev utmanad av en kompis att gå ned till 80 kg (han påstod nämligen att han vägde 5 kg mindre än mig, men det visade sig att han vägde 2-3 kg mer - HA!). Nu till saken.

  Jag tror det kan vara bra med en "kickstart" om man vill satsa på bikinisäsongen. Jag snubblade över jättefin men billig fläskkarré, så jag började med att steka två bitar varje kväll, sköljde ur stekpappan med rödvin och grädde. Åt "as is/was", oftast med en sallad på kidneybönor och ett glas rödvin till. Det låter ju inte som en bantardiet, men jag tappade ganska fort 5 kg. Grejen var inte att det var hälsokost utan att det gav sådan mättnadskänsla att sätta i sig 2-3 hg kött att jag inte sökte i skåpen efter extrakrubb. Å rödvinet gjorde att det inte kändes som ett straff. Dessutom blir det ju billigt. Jag fick lätt en full måltid (exkl vin) för drygt en tia.

  Å på det kände jag mig inte så där akuthungrig dagen därpå. Gjorde precis som de säger att man INTE skall göra, skippade både frukost och lunch. Levde på "hälsokostprodukten" kaffe hela dagarna. Men vad gör det, det funkade. Nu har jag fem kg till att ta, sen är jag smärt som en 20-årig student.

  SvaraRadera
 9. @Stefan: hejsan, välkommen hit, och tack för att du skriver så långt och kul! Låter ju som att det blev någon form av LCHF för dig där av bara farten. det låter som du säger inte som den klassiska bantningskuren, men du ser - det funkade ju. Jag personligen försöker att äta regelbundet och inte bara dricka kaffe om dagarna dock, måste ju tänka på lilla kistan med! :)

  SvaraRadera
 10. Vad roligt för dig! Jag tror du kan inspirera många till ett liv där de mår bättre!

  Ha det bra

  Mikaela :-)

  SvaraRadera
 11. Du kan ju faktiskt allt, Madicken:)

  SvaraRadera
 12. @Mikaela: tack, fint sagt av dig! :) Det viktiga för mig är att visa att man kan vara nöjd med sig själv och må bra även om man befinner sig långt borta ifrån perfektionsnormen. Tröskeln att ta tag i kost och motion blir så satans hög om A Jolie & Co. är målet.

  @Malin: nästan, sötnos. :)

  SvaraRadera