onsdag 12 maj 2010

Kärleken är evig

Gå direkt till receptet.

Den nersida som finns med lägenheten vi nu bor, är det par som bor snett nedanför oss. De bråkar, dagligen, ljudligt och gapigt. I trapphuset, på balkongen. När det så blir tyst, så är det för att någon av dem stormat ut. Detta märktes inte först, men så fort man har en klämdag mitt i veckan, är hemma sjuk eller jobbar hemifrån så blir det otroligt tydligt. Jag tycker att det är obehagligt, kan inte hjälpa att undra hur lång tid det dröjer tills dess att de börjar puckla på varann? Jag blir också ledsen när jag förstår att detta är två männisor som lever tillsammans, som kanske inte har så mycket kärlek och mys i sin tillvaro som de skulle kunna ha. När jag en morgon hade färska jordgubbar hemma (tack mamma!) så gjorde jag en skön smoodi och skänkte dem en tanke.Kram&puss-smoodi för två:
/ 10 färska jordgubbar / 1 tsk kallpressad kokosolja / 0,25-0,5 papaya (beroende på storlek) / 1 liten ekobanan / 1 passionsfrukt / 2-3 dl mandelmjölk, komjölk eller yoghurt / ev ett par cashewnötter eller mandlar /

Mixa & njut. Se till att du omger dig av människor som gör dig så bra du bara kan vara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

 1. SV: Ja, pofiber tycker jag absolut att du skall testa att experimentera med! Det är användbart tycker jag.

  Ja, det dära blåbärsteet är faktiskt himla gott får jag lov att erkänna. Sitter just nu och slurpar i mig andra koppen för dagen (det är förmodligen första gången någonsin i mitt liv som jag dricker två koppar te på en och samma dag.)

  SvaraRadera
 2. ja förstår det måste vara jobbigt att höra på! Och vilken god smoothie. Kan tina upp vem som helst :-D

  SvaraRadera
 3. Mmmmmmmm! Ser helgott ut!
  Jag måste få ställa en liten fråga. Har ju funderat lääääääänge på lowcarb men kommer inte igång, mycket pga resten av familjen.
  Men min fråga är; är det dyrare att äta lowcarb än vanlig mat? Tänker att det ju är så mycket kött, och ibland vanligtvis så kan vi ha dagar i veckan som vi äter t.ex. pajer osv som är vegetariska. ???

  SvaraRadera
 4. @WellbeingOfMe: skall absolut testa po, spännande om man kan få det att funka!

  @Anna: man undrar ju hur de mår därnere, dessutom... Får springa ned med jordgubbar och ett leende nån gång, kanske skärper de sig av blotta chocken! ;)

  @Mib: jadu, rekommenderas varmt, bara att frossa i alla färska bär som är i antågande! Kul att du är nyfiken på lowcarb. Jag kommer beröra detta ämne inom en vecka eller två i min "1illa lowcarb-skola" (som hittas här http://njutmaten.blogspot.com/search/label/Lowcarbskolan). Generellt skulle jag säga att det inte behöver blå si mycket dyrare. Man äter lite mindre volymer som lowcarbare, mycket kålgrönsaker som är billigt. Den fetare maten är drygare än annan dessutom, du har mindre fullfet grädde i en sås än matlagningsgrädde - men produkterna kostar typ lika mycket. Likaså kan man tänka kring lättfil vs fullfet. Du blir mätt snabbare på den senare, men den kostar lika mycket som lightvarianten. Håll utkik efter en hel artikel i ämnet, jag vet att många undrar!

  SvaraRadera