söndag 30 maj 2010

Friluftsmat

Häromkvällen när jag rastade Mir så gick jag förbi granarna här i närheten, såg de små söta skotten och tog mig en liten smak. Jag tänkte att det var okej, och återupptäckte hur himla goda de där första granskotten är! Syrliga och fyllda med en säregen smak som inte påminner om något, egentligen. En sval sallad skulle passa riktigt bra till, tänkte jag. Till lunch idag ett par halstrade pilgrimsmusslor och:

/ en kvarts gurka / en kvarts ljus melon / 1 grön spansk peppar / 0,5 dl granskott / zest från en halv citron / 2 msk kallpressad olivolja / en skvätt citronsaft /

Tärna gurka och melon. Ta bort fröna från chilin, finhacka och blanda med gurkan och melonen. Ringla olivolja över det hela, skvätt citrussaft över och toppa med citronzest och granskott. Riktigt enkelt, ganska udda och otroligt gott i värmen.

Ikväll får jag äntligen se Mias föreställning på Södra Teatern, jag har längtat i månader.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

  1. Läckert med granskott! Det måste jag prova.

    SvaraRadera
  2. Häftigt! Jag har en massa små granar i skogsbrynet i min trädgård, kanske ska gå ut och norpa några små skott...

    SvaraRadera
  3. Granskott är underbara!

    Än är det ett tag kvar tills de visar sig här. Men då gör vi granskottshonung...

    Bra både vid förkylning och på vaniljglass (eller både och samtidigt ;-)

    SvaraRadera
  4. Jag älskade granskotten när jag var barn. Gott!!!

    SvaraRadera
  5. yay, kul att du vill va med!

    lånar du ut bilden till ett samlingsinlägg? annars länkar jag med ord, går fint det med.

    SvaraRadera
  6. @Eanie: givet, använd bilden du bara !:)

    @Fjällmor: spännande! Hur gör ni det? Låter GOTT framförallt!

    @Åsa: ag med, så det påminde en del om uppväxten och alla turer till skogen.

    SvaraRadera
  7. @Tina: det här är Mir: http://1.bp.blogspot.com/_ZqjHrc_oXUo/TAF_901WpsI/AAAAAAAABrU/8Xzh4Q36IGo/s1600/IMG_6957.JPG

    :)

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Jag vill också veta hur man göra honungen! jag har en idé om tallskottspesto, jag tänkte att pinjenöten kommer ju från en kotte och så någon god smulig svensk ost med torr sälta... Nu har jag ju lämnat ut idén här så nu kanske någon annan kan vidare utveckla den haha!

    SvaraRadera