söndag 16 maj 2010

Hastig svampsoppa

Gå direkt till receptet.Skulle ni gilla en nyttig och god middag som faktiskt inte tar mer än 15 minuter att sno ihop hemma? En vacker vardagskväll kommer ni alla tacka mig, här är lösningen på livspusseltrixandet (detta, och kanske att som tillägg ta sig en extra fru, eller i alla fall frilla* med goda hushållskunskaper och ett glatt humör).

4 portioner:
/ 1 påse fryst blandad svamp / 1 zuccini / Vatten / 1 puck fond / 1 burk créme fraiche / salt&peppar /

Sätt på plattan och i kastrullen har du en påse fryst blandad svamp, vatten så att det knappt täcker svampen och fond av något slag. Strimla zuccinin och tillsätt. Låt allt bubbla en smula, häll över i mixer och kör slätt. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, tillsätt créme fraiche och salta och peppra en smula efter behag. Servera med någon trevlig topping (jag är mycket för sådant), jag själv fräste innanmätet av ett isterband hårt och det blev super! Men, pesto är fint, groddar, hackade tomater, fräst stark korv eller pancetta, riven parmesan eller något annat smarr.

* Vad heter den manliga motsvarigheten till frilla, några förslag? Jag tänker spontant frulle, men det är ju lite upptaget...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Perfekt! Kommer att ha en hyfsat körig vecka, då är "snabbmat" helt avgörande!

    SvaraRadera
  2. @Anna: strålande, kunde ju inte kommit mer lägligt än så, med andra ord! :)

    SvaraRadera