torsdag 27 maj 2010

Lagom är bäst

Jag har nu tagit min egen Hötorgshallsoskuld. Själv är bäste dräng.

Det kan ju te sig absurt att jag inte varit där innan, men va fan, de stänger ju typ när man slutar jobba. Det har blivit lite av värsta grejjen för mig, föresatsen kan finnas dagligen att komma dit. När jag kommit dit, det är då magin skall träda in, jag skall verkligen få uppleva något, inspirationen skall flöda. Och så vidare. Så idag gick jag förbi som av en slump, slank in utan att tänka efter, och hade precis lagom trevligt. Det var ingen fullkomligt gudomlig upplevelse, det var inte det mecka folk blåst upp det till, men det var trevligt nog och jag föredrar nästan det!

Rökt fjällröding till pangpris, dyra fin-grönsaker, rabarber och dadlar kom med mig hem. Vi umgicks alla ett kort tag i köket, resultatet blev bland annat en otroligt trevlig fiskröra som fick mig att längta till midsommar.

2 portioner:
/ 1 liten rökt röding / 3 dl gräddfil / 1 msk majonnäs / 1 liten gul knipplök / 1 dm gurka / 1-2 cm pepparrot / 1 liten knippe dill / 3 ägg / 10 småtomater / 1 liten rödbeta / nymald peppar /

Blanda gräddfil och majonnäs. Riv i färsk pepparrot efter behag, klipp i dill, tillsätt finhackad lök samt gurka och rädisor i tärningar. Bena ur fisken och dela ned i lagom stora munsbitar i den kalla såsen. Servera med krämiga kokta ägg, söta tomater (romantica!) och finskivad rå rödbeta - och mal lite peppar över det hela.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

  1. Arollados i ståndet längst ned i vänstra hörnan, mums! Här kommer Bob Hanssons favoriträtt: http://smakverkstan.blogspot.com/2010/05/favoritratt-la-bob-hansson.html

    Sov gott det kommer jag göra med porlande fjällbäckar och rödingar i drömtillstånd!

    /Linda

    SvaraRadera
  2. Alltså, den här bilden, först trodde jag det var en död fågel!
    Vad bra med ett recept med rökt röding, jag har haft en i frysen och har inte kunnat komma på något att laga med den. Fast nu är den antagligen för gammal och härsken. Bäst att slänga kanske...

    SvaraRadera
  3. Österrikisk kallrökt sida är helt underbart. "Rått" eller stekt som bacon. Bara på Hötorgshallen!

    SvaraRadera
  4. @Linda: TACK för att du tar så fin hand om käre Bob, warmt my heart :)

    @smoothie: haha, inte en vacker syn vid första anblicken med andra ord... Tina och lukta vetja! :)

    @Katten: strålande tips, sånt gillar vi, tackar! :D

    SvaraRadera