tisdag 2 mars 2010

Soppa på en knöl

Gå direkt till receptet.

Vi sprang iväg på sen danstillställning i helgen, min man är såld på techno och jag tackar inte nej. För att stå mig hela natten plockade jag fram jordärtskockor and worked my magic.

Soppa för 2:
/ 2 stora jordärtskockor / 10 champinjoner / en halv gul lök / olivolja / 1 tsk ostronsås / 1 tsk ekologiskt buljongpulver / 2 dl vatten / 1-1,5 grädde / ett par skvätt tabasco / salt&peppar/

Fräs skivad svamp och lök i olivolja i kastrullen en stund tills de mjuknat. Tillsätt skalad och finskivad skocka, fräs ytterligare någon minut och tillsätt sedan vätska, ostronsås, buljong och tabasco. Låt bubbla tills skockorna är mjuka, då är det dags att mixa och smaka av med lite salt & peppar.

Topping:
/ 2 skivor bacon / 1 dl finskivad savoykål /

Stek ett par skivor bacon per person rätt hårt. Fräs direkt efter en näve finstrimlad savoykål per person i baconfettet och toppa soppan med dem båda. Om du är vegetarian så fräser du kålen i smör och saltar lite extra, alt kryddar med soya.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Nu när tjälen lossnar ska jag gräva upp jordärtskockor i landet igen. Brukar aldrig vara fruset så länge. Jag vet ju var jag har dem i alla fall...

    SvaraRadera
  2. @Anna: nämen, du skojar, går det att gräva upp dem efter denna tjäle, håller de för sånt?! *impad*

    SvaraRadera
  3. Jag älskar soppor och jag älskar jordärtskockor och jag älskar savoykål och jag älskar svamp (finns det något jag inte älskar, hi, hi) så jag var helt enkelt tvungen till att testa detta recept, gjorde det igår och det blev kanoners, TACK!!!

    SvaraRadera