söndag 7 mars 2010

Min juicer!

Jag är tillfälligt i Göteborg, hemstaden jag håller på att lämna till förmån för Stora Staden. Hämtar min älskade juicer och min hushållsassistent. Hur har jag kunnat leva utan dem i flera veckor? Helt sjukt, ett sant mysterium! Jag firar med värsta drinken såhär på morgonkvisten:En kvarts vitkålshuvud

Två apelsiner

En halv morot

En-två cm ingefära

Släng allt i råsaftcentrifugen så är det klart på nolltid. Raw bliss! Inspirationen kommer ifrån gnistrande Erica (hon som skrev Raw food på svenska, ni vet), jag hörde henne i en radiointervju häromdagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

 1. Ja eller hur é den tårtan grym!Det é ingen av oss som har knådat ihopa den. Jag har mycket fantasi men när det gäller tårta så går det inte. Fast iofs så har jag inte lagt ner så mycket energi på det. Men en tjejkompis, hon kan knåda tårtor. Kolla in hennes hemsida: http://bombshell.se/cakes/cakes.html

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Är nyfiken på hur du gör juice med vitkålshuvud. Är det i juicern? Har en, men har dock aldrig provat med vitkål.
  /Maria B

  SvaraRadera
 3. @Chili: tack för tipset, det skall jag verkligen kolla in!

  @Maria B: hej du, inser att jag nog var lite otydlig där i inlägget eftersom jag skrev om BÅDE matberedare och råsaftcentrifug. Har korrat det nu: det är alltså så att jag slänger allt i råsaftaren, så kommer den koncentrerade härligheten ut!

  SvaraRadera
 4. Kål och morot i juice??? Låter lite skumt, men det skulle inte förvåna mig om det trots att är gott. Jag är ingen fan av morotsjuice men häromdagen fick jag en med morot och apelsin som var väldigt god. Kanske dags att låna mammas råsaftcentrifug?
  Funderar Dillen

  SvaraRadera
 5. Alltdså...din entusiasm och dina beskrivningar har fått till och med mig att börja fundera på en råsaftcentrifug. Födelsedagspresent, kanske?

  SvaraRadera
 6. @Frk Dill: den vitkål som är mild och fin i smaken blir också till mild och fin juice! Råsaftaren är underbar tycker jag!

  @Annika: givet!!! :)

  SvaraRadera