onsdag 17 mars 2010

Mikkans curry slaw

Gå direkt till receptet.

Jag erkänner: det lagas inte särskilt mycket mat hemma hos mig just nu. Är helt förlorad i att äta grönsaker rakt upp och ned, som de är. Enkelt som bara den. Jag har en kasse grönsaker på jobbet att slänga ihop lunch utifrån (som det här t ex), och hemma på kvällen går jag loss. Hackar, river, skivar, river - och dressar såklart. Jag är sjukt sugen på curry idag, den där lite sötare sorten ni vet. Och mangon ligger där hemma och bara väntar, precis lagom mogen. Jag brukar köpa dem billigt när de är stenhårda och sedan utsätta mig för en tålamodsprövning som jag får för mig är ruskigt personlighetsutvecklande. Ikväll är det jag som gör min bästa curryslaw, och det kanske du också gör?

Dressing:
/ 1 tsk honung / saften från en halv citron / 2-3 msk kallpressad rapsolja / curry och gurkmeja efter behag / en doft mald kanel /

(Varför inte satsa på färsk gurkmeja, om du törs?)

Sallad:
/ 6 klyftade coctailtomater / en halv liten rödlök / en riven morot / en stor näve hackad persilja / en halv avocado / 2 hackade vitlöksstrån /

Till servering:
/ en halv mango / ett knippe romansallad /Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

  1. HEJ, vilken fin blogg du har... såg din kommentar och var tvungen att kolla in dig. Liknar dig på många sätt... är oxå en miniblandning av råkostare(10%) och Lchf:are(90%) nu för tiden... Ska verkligen kolla upp brödet, tror det var mandelmjöl och fiberhusk som bindningsmedel... lägger upp det på bloggen

    SvaraRadera
  2. @Drutten: åh tack, varmt välkommen hit! :) Jag är väl mer 50/50, men man gör ju som man känner, jag periodar verkligen beroende på klimat, hur livet känns, hur mycket jag tränar och allt det där.

    Ser fram emot din recension!

    SvaraRadera