fredag 26 mars 2010

Marinerade gröna bönor

Gå direkt till receptet.

Nu tar vi helg, med en fantastiskt fin liten bönmarinad som kommer räcka ända till måndagen! Perfekt tillbehör till kött, fisk, skaldjur, omelett eller andra grönsakskompisar. Low carb till tusen dessutom, och helt raw.

/ ett tråg haricot vertes / saften från en halv ekocitron plus några skivor / två finskivade vitlöksklyftor, gärna färsk / en näve färsk nyhackad basilika / ca 5-6 msk kallpressad rapsolja / en finskivad schalottenlök /

Du blandar ihop själva marinaden nu efter jobbet idag till exempel, skär av ytterkanter på alla haricot vertes i ett tråg (de där lite hårda flupparna som inte är så kul att få i munnen), splitta sedan i 2-3 bitar. Varva marinad, schalottenlök, vitlök, citron och haricot vertes i burken och låt marinera över natten. Som vanligt så ber jag dig att inte kompromissa med citronen: eko är inte speciellt dyrt (citron är ju snorbilligt redan som det är, eko innebär ofta att man får betala en guldpeng till och kanske behöver köpa ett nät istället för bara en frukt). Så fort som citrusskal skall ner i maten så känns det särskilt rätt att fimpa alla äckliga bekämpningsmedel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar