måndag 15 mars 2010

Solen löser sitt blonda hår

Min man berättade härom morgonen att han hade stått och väntat på sin buss i förra veckan, när ett gult starkt ljus slog till. Han hann tänka att "fan, vem tände den störiga strålkastaren och varför?", innan han hajjade att det var solen. Det känns talande på något vis, vi är löjligt vana vid mörker och kyla. Nu börjar känslan komma tillbaka: det kommer bli vår igen, och vi kommer ha det sådär underbart igen som vi glömt att vi haft alla dessa år förut. Jag ser fram emot att bli så bortskämd med blommor och sol att jag slutar vara evigt tacksam varje dag jag får lite ljus. Jag vill bli helt översköljd och bortskämd!

Nu idag åker jag till Älvsjö och sajnar vår nya lägenhet i Stureby. Vi köpte alltså till slut, efter tusen och en visningshelg, och detta i matbloggarnas mekka dessutom! När dammet från renoveringen lagt sig och flyttlasset körts från Göteborg i april så är vi kanske där jag önskar, bland påskliljor, sol och sånt.

Till lycka på min färd idag fick jag en superskön frukost vid sängkanten. Sista koppen Kungsholmenkaffe intages i härlig ensamhet med en helt fantastisk fin liten rå chokladtryffel smaksatt med hallon, sötad med min nya favoritråvara: agavesirap. Blir sugen på att experimentera själv med rå kakao, kanske kan man bli pralinmakare när man blir stor?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Chockad av solen är temat just nu. I mitt fall handlar det mycke tom att komma ihåg att dra ned persiennerna på helgerna så att barnen inte vakmnar för tidigt.
  Än en gång -välkommen till Stureby!

  SvaraRadera
 2. @Annika: bra uttryckt, exakt så känns det! och tack för välkomnandet, vi får ta en matbloggarfika där ute snart, när jag kommit i ordning lite så bjuder jag in! :)

  SvaraRadera
 3. Grattis till och välkommen till de gröna förorterna! Angående solen, helt plötsligt upptäcker man hur dammigt det är hemma och hur skitiga fönstrena ät, vilken lycka!!!

  SvaraRadera
 4. @kristin: tur att man flyttat in i ett nystädat hem då iaf, annars hade det blivit en fönsterputshelg för att hälsa våren coming up! :)

  SvaraRadera