måndag 7 mars 2011

Restsallad

Ny måndag, ny salladskonst. Jag har sötpotatisklyftor över, en sån lycka, det gör en underbar bas för en ljummen sallad! Sötpotatis är faktiskt mat med bra GI, låt inte namnet lura er, och den orange färgen är tecken på en bra uppsättning antioxidanter.En bas med kalla grönsaker, som alltid. Här har jag använt mangoldblad (vackraste salladen i världen?), små plommontomater och avocado i kuber. Dressat lätt med någon matsked olivolja och en splash citronsaft.Gårdagens rostade sötpotatis värmdes i mindre bitar i en stekpanna. Fräste med lite hackad svamp. Om du vill ha kött i maten så fräs med lite bacon eller bräck lite skinka.Grädden på moset denna gång: smulad fetaost. Så enkelt, och så gott. Såhär mina vänner gör man en sallad!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

  1. Kombinationen fetaost och sötpotatis är verkligen underbar!

    SvaraRadera
  2. Hur gör man om man ska bräcka skinka egentligen?

    SvaraRadera
  3. Glöm heller inte att sötpotatis är ruskigt gott:)

    SvaraRadera
  4. Visst är det härligt att öppna kylen och upptäcka att man har en veritabel skattkista att ta av. Rester brukar ju dessutom vara godare dagen efter:)

    /Linda

    SvaraRadera
  5. God och matig sallad. Sötpotatis och feta är även en av mina favoritkombinationer. Hoppas att det går bra med tentan!

    SvaraRadera
  6. @karin och nässelblom: visst är det en grym kombo, både vad gäller smak och konsistens!

    @plommonet: det är bara att steka upp den lätt, typ rökt smörgåsskinka rätt i pannan.

    @crimsonanna: gude gud, ja, bland det bästa av bästa just nu!

    @linda: eller hur, oftast står ju maten till sig lite.

    SvaraRadera