Jag tänker att jag ett gäng veckor framöver skall kicka igång varje måndag meden ny flott sallad! Tanken är inte att jag skall ge er recept som skall följas till punkt och pricka utan visa några av mina favoriter (visserligen rätt mycket made up as I go along, men ändå) och få igång kanske nya idéer för era egna gröna middagar. Alla recepten kan göras raw och vegetariska/veganska om de inte är det här på bloggen, det är ju det tjusiga med salladsmakandet.
Jag har olika typer av grönsaker hemma i kylen, fina proteiner som edamame och räkor i frysen, alltid nån god ost som mozzarella, olika nötter, oljor, citrus och späda blad. Om jag rostar grönsaker i ugn gör jag alltid lite extra för att kunna ha i salladen dagen efter. Sådana här råvaror kan varieras i det oändliga! Igår gjorde jag någon form av sallad som påminde lite om en caesar. Jag gjorde som så många gånger förr:
Värm 2 dl apelsinjuice på svag värme, det skall bara bli ljumt. Rör i 2 msk ljus misopasta och 2 msk tahini. Good gravy, testa själv, jag älskade det!
Läs även andra bloggares åsikter om Miso, Caesar, Sallad, Raw food, Levande föda, GI, Snabbmat, Nyttigt
Spännande! Jag är just nu inne på kul tillbehörssallader. Igår gjorde jag en på olja, balsamico och rostade sesamfrön.
SvaraRaderaSäg förövrigt aldrig "det finns nog sallad" till vegetarianer. Inget är så svårt som en god vegetarisk sallad. De godaste är de som görs av veganer.
Jag kommer sitta klistrad vid skärmen.
SvaraRaderaHär ska länkas!
jag kan tänka mig att det här är jättegott. ska spara receptet till lite varmare dagar :)
SvaraRaderadu får ha en bra vecka! kram
@crimsonanna: mm, rostade sesamfrön! Min favvoolja just nu är just sesamolja med rostad smak, svårt att slita sig!
SvaraRaderaOch det där med att "slänga till" en vegetarian sallad är så störigt, jag har ju själv veggat i många år och d blir man smärtsamt medveten om att det ofta är isbergssallad, gurka och tomat som menas. Sallad är en ädel konst, min mission är att visa det!
@fjällmor: du är underbar, som vanligt! :)
@molly: ja, testa såsen/dressingen, den är riktigt fin!