lördag 15 augusti 2009

Västkustpremiär No 2


I inledningen av mitt första semesterblock denna sommar så kilade jag direkt till Feskarebröderna och handlade massa gott. Så även nu när jag inleder två nya veckor hemma i ljuvliga Göteborg. Räkorna här är helt fantastiska! (Fast, det får bli frysta ett tag till, 230 pix kilot för färska är lite väl magstarkt...)

Idag plockade jag fram kokosgrädden (har gått över till sådan, tycker kokosmjölken är alldeles för lös för att laga gryta) och gjorde en het rätt som värmde i ruskvädret vi dras med.

I en kastrull lät jag en förpackning kokosgrädde bubbla på svag värme tillsammans med en hackad chilifrukt, bra med gurkmeja, salt, några skvättar limesaft och ett par slantar färsk ingefära. En morot i slantar åkte med.

I en stekpanna bredvid fräste jag ett knippe broccoli och några champinjoner. Lade i dem i bubblet och när smaken på såsen kändes bra och balanserad så tog jag av det från plattan och vände ned räkorna. Jag vill verkligen ha stuns i mina skaldjur, det blir så trist om de tillagas för länge, så pass auf!

Lyft gärna ur ingefärsslantarna innan servering. Jag gillar att lösa kryddningen så, för om du smakar av allt eftersom kan du lyfta bort ett såpass smakrikt element när rätten tagit åt sig nog.

För övrigt var gårdagen på Way out West en riktig hit. Makalöst att få se Dr Alban framföra No Coke en gång i mitt liv, sjukt bra tillsammans med Robyn (som inte är "duktig" utan sjuk häftig, modig och inspirerad!). Och, Anthony är bland det bästa jag vet. Så otroligt skört, och charmigt på samma gång. Jag har sett honom tidigare, i Dalhalla, underbart att få en ny musikupplevelse av honom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

  1. Jag gillar också kokosgrädden bättre.
    Det där ser riktigt gott ut! :-)

    SvaraRadera
  2. Håller med också. köper bara kokosgrädde nu..
    då kan man även passa på att göra bounty a la lchf.. =)

    Tack för din kommentar om min lillkille =)
    Alltid roligt att träffa på fler med lågkolhydratkost!

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott!! Det måste jag osså prova:)

    SvaraRadera
  4. Japp, kokosgrädden är otroligt mycket bättre, I love it!

    SvaraRadera
  5. Har du prövat kokosmjölken i svampsoppan? Perfekt mix med korander och senapsfrön i botten.

    SvaraRadera