onsdag 21 oktober 2009

I pausen

Sitter på intressant utbildning hela dagen. Byter mackan som bjuds mot bär från mitt egna stash, jag mår bäst av det.

Funderar över vad som händer nu. Tjurruset är förbi, det blir allt kallare utomhus. PT Lovisa har flera gånger påtalat att i all iver med spinning och löpning så har jag glömt bort styrketräningen,och jag är i stort behov av att prioritera det egentligen, så nu sitter jag här och tänker att den kommande månaden skall innebära fullt fokus på detta. Började igår med ett intensivt pass för biceps och triceps, fortsätter idag med coren och imorgon med benen.

Dela gärna med er av era bästa styrkeövningar, jag vill ha en så vid palett som möjligt att plocka ifrån! Effektiva övningar, både statiskt och dynamiskt jobb, ge mig vad ni har!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Hej och tack för senaste kommentaren i min blogg(plae).Jag är som sagt nybörjare(1år) på sångbiten.. mycket att lära..
  Men du ville ha tips på styrkeövningar och då tänker jag närmast på Boll(pilates)Coreträning, "enkla" övningar, om det inte vore för den där balansen som aktiverar alla små muskler och balanssinnet som gör det såå mycket svårare! Vi kör ett pass inom jobbet och 30 -45miuter är jobbiga saker.. och med kroppen eller en liten medicinboll som enda vikt.. Hälsningar Peter i Boden

  SvaraRadera
 2. @Peter: det är ju kul att vara nybörjare ändå, man är så nyfiken och entusiastisk! Nån gång i livet skall jag prioritera att sjunga mer. Spelar iaf en del cello och piano på fritiden, alltid nåt! :)
  Jag tränar mycket core med boll, men tycker det är jkul med nya övningar, har du någon konkret favorit att dela med dig av kanske?:)

  SvaraRadera
 3. Exempelvis att stå i "plankan" raka armar och med fötterna på bollen och sedan vrida underkroppen så att man ligger lodrätt med höfterna.. den är inte så lätt, ganska jobbig också :-)kanske får skicka mail istället ;-) Jag ska erkänna att jag också spelat cello från årskurs 4-8:an... :-) /Peter

  SvaraRadera
 4. Min gamla judotränare lärde ut ett program med träningssnoddar (tjocka jävliga gummiband med handtag) som gör att man enkelt var som helst kan köra ett snabbt program för hela kroppen. Jag kan visa nån dag!

  SvaraRadera
 5. @Axel: jaa, visa gärna, kan väldigt lite om gummibandsträning!

  SvaraRadera