söndag 29 mars 2009

Flott söndagmiddag

Sent omsider kom matlagaren i mig igång även denna helg. Det blev otroligt bra, så jag måste bara dela med mig! Här kommer receptet till mina gorgonzolabiffar:

* 700g oxfärs blandades med 2 ägg, hackad persilja, paprikapulver, salt och peppar
* En biff formades runt en generös bit gorgonzola och stektes länge och väl i smör
* Mot slutet fick några skivade champinjoner fräsa med
* Såsen direkt i pannan gjordes på grädde, några klickar philadelphia och en skvätt soya
* Serverades med sallad, alfa-alfagroddar och lite hackad tomat.

Så enkelt, och så otroligt gott. Jag blev mätt på två biffar, så 700g färs räckte till mig och maken, en matlåda och två ytterligare portioner som åker rätt in i kylen.

6 kommentarer:

  1. Mmmm... ser riktigt gott ut! :-)

    SvaraRadera
  2. Vad kul att det blev ett bra tips :) det var verkligen gott och smakade ju absolut som en helt vanlig Jansson's. Lycka till, du kommer säkert älska den :D

    SvaraRadera
  3. Det ser ju helt underbart gott ut!

    SvaraRadera
  4. Mums vilken god middag!
    Bara håll ut, segheten går över!
    Jag kan känna av lite eftermiddagströtthet - inte som gamla blodsocker-dippen kallad halv-5-fällan, men energislut liksom. Då brukar det funka med mat, sen piggnar jag till igen.

    SvaraRadera