måndag 1 november 2010

På det fjärde

Jag går in i vecka 4 av total sockerfrihet. En bekännelse: detta liv är skittrist. Utan bröd, kardemummabulle från finbageri och glass på lördagarna. Det känns som att jag varit utan det där en halv evighet. När jag inser hur kort tid som gått och att jag skall stå rak och vara strikt till jul i alla fall, ja då känns min monumentala längtan smått patetisk.

Hur kommer detta sig då egentligen, att jag känner såhär? Tja, när jag började med lowcarb (feb 2009) så var jag inte såhär strikt. Jag gjorde en livsstilsförändring och gick inte på diet. Det funkade hur bra som helst. Nu, efter att ha gjort tusen och ett avsteg från mina odlade goda vanor, så var det snarare läge för en diet på så vis att mycket färre undantag görs och jag tillåter lägre halt kolhydrater i maten nu än jag gjorde då, för att sedan gå tillbaka till min vanliga lowcarbnivå.

Måtte jag aldrig låta mig själv gå upp i vikt igen, så att jag åter behöver genomlida en sträng detox. Inte min grej. Jag gillar ju att äta blandat, mitt liv är till för att njuta och inte dieta bort. Jag gör det bästa av situationen henna i köket för att dölja det faktum att jag aldrig kommer få dessert, även om allt känns futtigt:

Måndag: sesampanerad lax med morötter och misomajonnäs - IGEN! Lammfärsbiffar med feta och salvia och en fräsh sallad med avocado och tomat till middag.
Tisdag: blomkålssoppa hemma till lunch, fläskkarré med coleslaw till middag.
Onsdag: TENTA! Sen lunch för att fira på nyöppnade Wagamama, en lätt sallad till middag på det.
Torsdag: Sista matlådan med kotlett i ugn med svampsås till lunch, och om jag känner mig själv rätt så blir det jobbets övertidsmat minus carbsen till middag.
Fredag: grillad kyckling med gröna bönor och currymajonnäs till lunch, kreolskt smask på Marie Leveau på kvällen med svärfamiljen.
Lördag: Fest hos familjen Mars, hela dagen kommer vara fylld av snittar och dippsåser!
Söndag: Dagen efter fest hos familjen Mars. Jag lär äta korv med grovkornig senap.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 kommentarer:

 1. Heja dig Mikkan! Jag har själv mina ryck med maten, fast nu var det rätt längesedan. När jag provade sockerdetoxa en gång kände jag mig direkt sjuk och bröt. Fast då var typ morot inte tillåtet heller. Den här årstiden vill jag gärna ha sött. Å fett. Å varmt. Å sprit.

  SvaraRadera
 2. Hej Mikkan!

  Thanks for checking out my site! I can almost understand yours as I can speak basic Dannish now. Lovely pics and the food looks delicious!

  All the best,
  Sarah B

  SvaraRadera
 3. @AnnaB: ja du, morötter är ju eg inte riktigt okej här heller, men jag kände att vaffan... Jag vill ochså ha varmt, så det blir inget raw food, jag vill ha fett, och det får jag ju här i alla fall, jag vill ha sprit, så det blir inga vita veckor inte, men mest av allt vill jag ha socker, längtar som en barnunge. Vid jul är det fritt fram för Mikkan, tills dess kommer jag tjura.

  @Sarah B: i there, awesome of you to drop by! I'm currently in love with sweet potatoes, just as you seem to be. :)

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att du tävlade hos mig så jag kunde hitta till din blogg. Kul!
  Kran Anna

  SvaraRadera
 5. Jag hejar på dig Mikkan och säger tack för recepten. Förra veckan tipsade jag min man om din blogg (det var hans tur att laga mat). Gissa om jag blev glad (och överraskad) när han dukade fram järpar med rödbetor och en ursmarrig tomatsallad à la Mikkan! Kommer att fortsätta ta efter dig, men mackorna har jag svårt att låta bli ;)

  SvaraRadera
 6. @Anna: jag säger det samma, kul att jag hittade dig av en slump, via en länk via en länk via en... osv. :) Välkommen hit!

  @créme de la créme: åh, lykkos, det där är faktiskt riktigt jädra asgott! :D Bästa retyget är ju när någon annan lagar min mat tycker jag, tackar och bockar!

  SvaraRadera