Nu såhär några dagar efteråt så badar lägenheten i allsköns blommor, och det finns lite mumsiga rester kvar att ta hand om. Bland dessa en chevrecréme som var otroligt lätt att få till och som smakade helt ljuvligt. Detta recept räcker till en större mängd tilltuggisar, du kan spritsa den på skivor av kokta gul- och polkabetor som jag gjort här kanske, eller crostini, eller skivad gurka. Crémen är säkert toppen också till en bit fisk eller kött också, eller till risotton, eller blancherade gröna grönsaker. I sådana fall tänker jag att receptet räcker till typ 8 personer. Till festen här gjorde jag snittar till ca 50 pers och fick över minst en dl av röran.
/ 600g chevre / 1 dl créme fraiche / 2-3 tsk mjuk honung / 2 dl rostade pinjenötter / några blad färsk oregano / mald peppar /
Läs även andra bloggares åsikter om Tilltugg, Småplock, Vegetariskt, Fest, Oscar Danielsson
Vilken härlig idé att servera tunna skivor av betor och chevré som tilltugg. Den idén tar jag med mig. Det kan säkert bli extra snyggt med polkabetor som kokats hela.
SvaraRaderaLåter som en härlig tillställning!
SvaraRaderaHar du några gamla raw-favoriter liggande? Samlar till en ev. rawkalender...
Tack Mikkan, you're a star!
SvaraRaderadet låter fantastiskt! chevré är det absolut godaste jag vet och det här såg riktigt snyggt ut också
SvaraRadera@crimsonanna: denna lilla grej gick VERKLIGEN hem hos alla veggoälskande gäster, smakerna gifter sig helt perfekt i munnenoch som du säger så är det så vacker med polkabetor också!
SvaraRadera@eanie: only for you! :)
@katrina: I know you love it! För mig är det en sån där acquired taset som kommit med åren, men oj så fint jag tycker att det är nu - worth waiting for!