fredag 24 april 2009

Nuts about Blueberry

Igår efter sjukgymnastik/PT-träning med Lovisa (jag tränar upp min svaga rygg samt krajja handled hos henne under fett svettiga former) tog jag turen förbi Blueberry Lifestyle på NK. De har en helt ljuvlig smoothiemeny, kolla in den och ta er dit eller inspireras till egna blandningar i köksblendern! Igår testade jag en ny blandning som hette Nuts for you: cashewnötter, krossade jordnötter, kokos, en halv banan, havremjölk, kardemumma, och en bärtoppning (med slagsida hallon) i botten.

Allt är osötat (alt sötat med agave eller stevia, och i sådana fall är det tydligt angivet), ekologiskt i den mån det går. Du kan pimpa din smoothie om du vill med alger, linfrön, aloevera m.m. Efter att jag började äta LCHF så går jag inte dit så ofta, det är trots allt en del kolhydrater i banan, havremjölk, äpple, apelsin, mango osv, och jag har sällan/aldrig behov av mellanmål längre som innan, men efter träning är det superskönt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Låter underbart, klart du ska gå dit ibland! Finns det på andra ställen i landet, typ mitt i skåne....?? Fast det är som du säger: kör själv hemma i mixern!

  SvaraRadera
 2. Hej! Följde din gamla blogg och nu även denna. tycker du skriver bra och intressant! Vi brukade mejla varann på lunar för en herrans massa år sen om självkänsla och ätstörningar och liknande.. Vet inte om du minns? *ler*
  (Jag hette LolitaRegina även på lunar)
  En nyfiken fråga: hur har det fungerat för dig, etiskt och fysiskt, att gå från att vara vegan/vegetarian till att äta kött igen? Jag har ju varit vego i över 10 år, och skulle aldrig någonsin fixa att börja äta kött igen, varken mentalt eller fysiskt. (Alla magproblem som jag hade så länge jag åt kött försvann direkt när jag slutade, etc.) Jag menar inte att "attackera" dig på nåt sätt, jag är bara nyfiken! :)

  SvaraRadera
 3. @Kattis: tror inte de finns utanför Stockholm ännu, i mitt kära Göteborg finns det inte än i alla fall, jag hoppas att det bara är en tidsfråga. De som är inne på naturlig mat, eko, raw food, vegetariskt, maxade antioxidanter osv får ju alla sitt lystmäte på Blueberry! :) Jag är tacksam att de är goda nog att skriva ut de olika komponenterna de använder på hemsidan så att man kan härma hemma!

  SvaraRadera
 4. @Regina: så himla roligt att du hör av dig, det var evigheter sedan! Hade nästan glömt att jag en gång i livet hängt på lunar... ;) Många år sen nu, mycket har hänt, men man är ju alltid präglad av sin historia!

  Detta med att övergå till att äta fisk och kött har skett över rätt lång tid för mig. Jag blev vegetarian år 2000. hade då någon idé om att äta närproducerat när tillfälle givs, men det funkade inte för magen, jag fick stora kramper när jag försökte så därför lade jag ned det helt. Blev vegan typ 2001-2002, då var jag inne på mycket djurrättsteori och sådär, men kände att det var rätt ineffektivt enligt min uppfattning. Stora ansträngningar från min sida ledde i förlängningen inte till särskilt stor effekt för djuren, så därför gick jag tillbaka till att vara vegetarian igen.

  De senaste tre åren har jag varit veckopendlare, bott ett år i Belgien och haft svårare och svårare att upprätthålla min kost. Mer och mer mackor, näringsfattigt, och typ för två år sedan så började jag att äta fisk för jag längtade så otroligt efter det. Vet ej varför, men jag klarar knappt av bönor längre, är så erbarmerligt trött på det. Så, förra sommaren började jag så smått att äta kött.

  När jag skar bort baljväxter och bröd som huvuddelen av min kost så märkte jag att det finns ett liv utan stora magproblem, jag har bara tänkt innan att det är sådan jag är typ (IBS light, typ), men nu har jag även tagit bort andra kolhydrater och mår allt bättre.

  Så, jag försöker hitta mig själv lite i vad jag vill och tycker, vad min kropp gillar och mår bra av, vad som är bäst ur miljösynpunkt och sådär just nu.

  Övergången till kött kändes inte ens rent fysiskt, jag blev inte dålig eller något, och nu fins det gott om naturbetes/ekokött i butiker, och gott om småaffärer både i gbg och sthlm där man vet vad man får på ett annat vis än när jag blev veg då för 8-9 år sedan (vilket jag ursprungligen blev som en industrikritik i det lilla, typ). Så, det var lite om mina tankar hittills. :)

  SvaraRadera