söndag 14 november 2010

Festligt III

Såhär gör man en foodie extremt glad för övrigt - mina vänner och familj har sån koll att man knappt tror det! Först, som jag tidigare nämnt, fick jag i present en vacker Le Creusetgryta och brüleebrännare, och nu alltså den feta River Cottage-boken (Whittingstall, ni vet) och Wagamamas kokbok (min nya dyra ovana, Waterfront i Stockholm, det är där det händer!). Efter att ha blivit student så är daglig latte på Kaf Kaf inte med i min budget, och otroligt omtänksamma vänner hade skapat små lattekuvert med stålar i varje som jag kan ta med och unna mig ibland. Helt lysande!

Min svärfamilj kom med kanske den mest spännande presenten: olika knasiga kryddor, mald verbena, hel långpeppar, tonkabönor (!!!), flotta viner, olivoljor och riktigt ordentligt lagrad balsamico - det var så att jag nästan fick dåndimpen.

Idag är det jag som porrläser kokböcker och lagar oxsvans med långpeppar och tomat i gjutjärnsgrytan. Först skall jag och Danne bara klara det där förbannade dj-a Monkeyball. Satans gåva till wii-ägare, ett tveggat svärd som först lockar in en och sedan förgör en, bit för bit smulas tålamod och livslust sönder.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

  1. Vilka fina presenter! Hugh F-W är sjukt bra. Och tonka-bönor, mums, blir jättegott i creme brulée t ex.

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga presenter! Antar att River Cottage kokboken är på engelska??

    SvaraRadera
  3. Grattis! Jag blir alldeles sotis på dina presenter.

    SvaraRadera
  4. åååh...river cottage...

    Varmaste grattis, om jag inte sagt det

    SvaraRadera
  5. För många år sedan var jag i London och åt på dagsmeja och blev helt frälst i deras mat, så en kokbok åkte med i bagaget hem. Nu. Var det länge sedan som den användes, men nu är det dags, när jag såg ditt inlägg. Finns så mycket gott! Kram gourmetmotsan

    SvaraRadera
  6. Stort grattis oxå! Glömde ju säga det:-)

    SvaraRadera
  7. @matarkivet: bra tips - särskilt som jag ju också fick en brulébrännare! :D http://njutmaten.blogspot.com/2010/10/30-och-29.html

    @martina: jo, det är den, och väldigt eklektisk, hallonrecept och tips på saftigaste rödbetorna varvas med instruktion steg för steg i hur du flår din hare och gör egen likör, typ.

    @Viktoria: börja lobba för släkt och vänner redan idag att det är matnördsgrejjor som gäller till jul och födelsedag hädanefter! ;)

    @Fjällmor: visst är det så man bara döööör!

    @Gourmetmorsan: oj dagsmeja, har aldrig hört talas om - berätta, vad är det för ställe?

    SvaraRadera
  8. hur var långpepparn? har du använt den?

    SvaraRadera