måndag 15 februari 2010

Färgkick

Gå direkt till receptet.
Jag älskar att gå till vårt stora matvaruhus här där vi bor. Det är där jag hittar vitlöksstrån eller rosa passionsfrukt, och nu senast erbjöd de granatäpplen feta som handbollar och vackra morötter i gult och lila. Jag gjorde en soppa med små kex av sesamfrön, färsk vitlök, olivolja och parmesan. De blev inte tipptopp-bra, så jag filar lite på det receptet innan jag delger er, men soppar delar jag mer än gärna med mig av:

3 portioner
/ 1 knippe broccoli / 2 gula morötter / 2 vitlöksstån / 1 torkad shiitake / 0,5 purjolök / 3-4 dl vatten / 1 msk lantbuljongpulver / 1 puck kycklingfond / 0,5-1 tsk grön curry / 1 tsk honung / 3 msk créme fraiche / salt&peppar /

Koka upp vattnet, släng i den torkade svampen och buljong samt fond. Förväll grönsakerna så att de blir medelmjuka, förslagsvis morot i slantar först, sedan purjo, broccoli och vitlöksstrå i bitar eftersom koktiden ser så olika ut.

Mixa soppan, och häll tillbaka i kastrullen igen. Kräma till den med créme fraiche och krydda med honung, currypasta, lite salt och ev lite peppar. Ljuvligt i all sin enkelhet, och vackert att servera toppat med alfagroddar och hyvlad lila morot.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer: