Lite ordentligt matlagning hanns faktiskt med i helgen, mellan cykelturer, sångpålägg i studion, höstiga promenader i skogen och plöjj av nya Criminal Minds-boxen som just kommit hem till oss ända från Amerrkatt. Fokus på de vackraste färger mitt kylskåp kunde uppbringa, detta är historien om hur frysta spenatpuckar blev till underskön middagsmat:
I en ugnssäker form:
Ett halvt paket fryst eller tinad (blad)spenat / En lätt förvälld morot / Ett lätt förvällt huvud broccoli /
Äggstanning gjordes av:
Ett ägg / 1 dl keso / 1 dl creme fraiche / 0,5-1 dl grädde / 1 dl riven stark ost / Eldigt örtsalt (kan givetvis bytas mot något annat, gärna med chili i) / Gurkmeja / Salt & peppar (ta överdrivet mycket så lbir det lagom, spenaten sväljer otroligt mycket salt)
Gratängen toppades med lite riven ost och mandelflarn. In i ugnen, 200-250 grader tills det fått fin färg. Jag serverade med färska tomater och en bit fisk.
Läs även andra bloggares åsikter om LCHF, Low carb, Middag, Helgmat, Gratäng, Färgsprakande, Kreativitet,
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
haha nja det vet jag väl inte riktigt..Jag är ingen träningsmännsika..jag njuter inte direkt av det eller känner mig upprymd efteråt som en del gör..
SvaraRaderaJag känner mig mest hmm mätt och svullen, haha
Ser underbart gott ut!!
SvaraRaderaPs:
Hittade ingen mailadress på din sida. Om du vill gå på ett roligt träningsevent i Sthlm med 2 bra föreläsningar och träningsbloggarmingel i slutet på okt så maila mig på missagda at gmail.com så kommer inbjudan senare. Man får ta med 3 vänner också :)
Grattis på namnsdagen Mikaela!
SvaraRaderaHoppas att du får en fin dag.
@Anna: Du verkar ju vara rätt igång iaf, 5k är inte dåligt, och morgonträning är svinskönt tycker jag. :)
SvaraRadera@Miss Agda: mejlar. :)
@Åsa: så gulligt av dig, jag hade en riktigt fin namnsdag faktiskt, har aldrig tidigare blivti så uppvaktad!